r
Nosalty Logó

Amaretti keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amaretti keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 430 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    192.1 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2962.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    711 mg
  • Foszfor
    1291 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    409.3 g
  • Cukor
    370 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3475 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az összes magot finomra őröljük robotgépben.
  2. Egy keverőtálba öntjük, majd hozzákeverjük a kristálycukrot, a sót,a tojásfehérjét, az olvasztott vajat,és az amarettó likőrt, és addig keverjük, míg a krém össze nem áll.
  3. Két gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a krémet pedig egy habzsákba töltjük.
  4. A sütőpapírra kb. 1,5-2 kávéskanálnyi adagokban kis, lapos kupacokat nyomunk a krémből, egymástól kissé távol, mert enyhén szétterül majd. Jól megszórjuk ezután porcukorral a tetejüket, és 12-14 órára állni hagyjuk őket, hogy megszáradjanak kissé, és vékony kéreg alakuljon ki a felületükön.
  5. Az idő leteltével a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (/légkeveréses 160°C).
  6. Ezalatt a kekszeket még egyszer hintsük meg porcukorral jól, és ujjainkal körbe-körbe nyomjuk kissé össze, hogy a kéreg, ami kialakult a tetejükön, megrepedezzen, és ettől néz ki majd olyan gusztán.
  7. Amint felmelegszik a sütő, ezen a hőmérsékleten süssük kb.15 percig a sütiket.Enyhén megbarnulnak majda kekszek a szélük körül.Amikor kivesszük a sütőből, a kekszek még puhák, később azonban megszilárdulnak.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 32174
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 19.

Ajánló

Kávézgatás vagy tea mellé ajánlom. Jól záródó, papírral kibélelt fémdobozban érdemes tárolni. Ha véletlenül nyakunkon marad, és már kőkeményre szárad, akkor is jól használható kekszmorzsaként fagylaltok vagy krémek tetejére, sütés nélküli torták alapjába, vagy pöttyöske - félék tésztájába titkos hozzávalóként. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Természetesen minket sem hagyott hidegen Giorgio Locatelli Ízek Itáliája című könyve. Nagyon megörültem, amikor erre a receptre rábukkantam, mert ezekért a kis amaretti kekszekért oda vagyok!:) Nagyon finom kávé vagy tea mellé, vagy csak úgy. Azonban módosítottam a recepten, s hogy ne hördüljön fel senki, gyorsan hozzáteszem, a szakácskönyv remek szerzője erre lehetőséget is ad. Írja, hogy tájegységenként másképp készítik ezt a sütit. Így azokból a hozzávalókból adtam még hozzá, amit ezeken a helyeken is használnak. Az eredeti receptben nem szerepel vaj, csak 120 g tojásfehérje, de említi is Locatelli, hogy van ahol így készítik. Azért adtam hozzá vajat, hogy sütés után kissé omlósabb maradjon. Az eredeti recept keserűsárgabarack magját használja, nekem csak édes volt itthon, így hozzáraktam egy kis amarettó likőrt, valamint a szerző által meghatározott 500 g-nyi cukormennyiséget lecsökkentettem 350 g-ra. Ezeken kívül minden más maradt. Nekem 60 db keksz jött ki ebből az adagból. A süti elnevezéséről még annyit, hogy Olaszországban erre a kekszre azt mondják, bruti ma buoni - ronda, de finom. Hát nem tudom, nekem nagyon tetszettek, amikor kivettem őket a sütőből! :) Az pedig hogy finom, az tutti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...