Amaretti keksz
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
4g törökmogyoró26 kcal
-
11g mandula64 kcal
-
49 kcal
-
29g cukor113 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
4g vaj30 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g porcukor2 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
130g mandula767 kcal
-
100g sárgabarackmag590 kcal
-
350g cukor1355 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
-
6.2g törökmogyoró39 kcal
-
16.1g mandula95 kcal
-
12.4g sárgabarackmag73 kcal
-
43.4g cukor168 kcal
-
14.9g tojásfehérje8 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
0g amarettó0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 16 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 246.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 10.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.6 g
Zsír
-
Összesen 192.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2962.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 641 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 711 mg
-
Foszfor 1291 mg
-
Nátrium 252 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 409.3 g
-
Cukor 370 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 126.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 65 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 158 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 100 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 9% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 367.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.7 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 15.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
10 dkg sárgabarackmag
-
350 g cukor
-
20 ml amarettó
-
1 csipet só
-
1 ek porcukor
Elkészítés
- Az összes magot finomra őröljük robotgépben.
- Egy keverőtálba öntjük, majd hozzákeverjük a kristálycukrot, a sót,a tojásfehérjét, az olvasztott vajat,és az amarettó likőrt, és addig keverjük, míg a krém össze nem áll.
- Két gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a krémet pedig egy habzsákba töltjük.
- A sütőpapírra kb. 1,5-2 kávéskanálnyi adagokban kis, lapos kupacokat nyomunk a krémből, egymástól kissé távol, mert enyhén szétterül majd. Jól megszórjuk ezután porcukorral a tetejüket, és 12-14 órára állni hagyjuk őket, hogy megszáradjanak kissé, és vékony kéreg alakuljon ki a felületükön.
- Az idő leteltével a sütőt előmelegítjük 180°C fokra (/légkeveréses 160°C).
- Ezalatt a kekszeket még egyszer hintsük meg porcukorral jól, és ujjainkal körbe-körbe nyomjuk kissé össze, hogy a kéreg, ami kialakult a tetejükön, megrepedezzen, és ettől néz ki majd olyan gusztán.
- Amint felmelegszik a sütő, ezen a hőmérsékleten süssük kb.15 percig a sütiket.Enyhén megbarnulnak majda kekszek a szélük körül.Amikor kivesszük a sütőből, a kekszek még puhák, később azonban megszilárdulnak.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 32174
- Feltöltés dátuma: 2010. január 19.
Ajánló
Kávézgatás vagy tea mellé ajánlom. Jól záródó, papírral kibélelt fémdobozban érdemes tárolni. Ha véletlenül nyakunkon marad, és már kőkeményre szárad, akkor is jól használható kekszmorzsaként fagylaltok vagy krémek tetejére, sütés nélküli torták alapjába, vagy pöttyöske - félék tésztájába titkos hozzávalóként. pH besorolás: erősen savasít
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Természetesen minket sem hagyott hidegen Giorgio Locatelli Ízek Itáliája című könyve. Nagyon megörültem, amikor erre a receptre rábukkantam, mert ezekért a kis amaretti kekszekért oda vagyok!:) Nagyon finom kávé vagy tea mellé, vagy csak úgy. Azonban módosítottam a recepten, s hogy ne hördüljön fel senki, gyorsan hozzáteszem, a szakácskönyv remek szerzője erre lehetőséget is ad. Írja, hogy tájegységenként másképp készítik ezt a sütit. Így azokból a hozzávalókból adtam még hozzá, amit ezeken a helyeken is használnak. Az eredeti receptben nem szerepel vaj, csak 120 g tojásfehérje, de említi is Locatelli, hogy van ahol így készítik. Azért adtam hozzá vajat, hogy sütés után kissé omlósabb maradjon. Az eredeti recept keserűsárgabarack magját használja, nekem csak édes volt itthon, így hozzáraktam egy kis amarettó likőrt, valamint a szerző által meghatározott 500 g-nyi cukormennyiséget lecsökkentettem 350 g-ra. Ezeken kívül minden más maradt. Nekem 60 db keksz jött ki ebből az adagból. A süti elnevezéséről még annyit, hogy Olaszországban erre a kekszre azt mondják, bruti ma buoni - ronda, de finom. Hát nem tudom, nekem nagyon tetszettek, amikor kivettem őket a sütőből! :) Az pedig hogy finom, az tutti!