adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g alma117 kcal
-
42g rostos almalé19 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
330
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1500g alma702 kcal
-
250g rostos almalé115 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
1978
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73.2g alma34 kcal
-
12.2g rostos almalé6 kcal
-
14.6g cukor57 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
Összesen
97
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 63.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 229.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
330
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 382.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 514.6 g
-
Cukor 464 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1375.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 365 micro
-
β-crypt 149 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
1978
kcal
- 0% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 18.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 5 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
2.5 dl rostos almalé
-
30 dkg cukor
-
1 db fahéjrúd
Elkészítés
- Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, és felkockázzuk. Minél kisebbek, annál rövidebb ideig kell főznünk.
- Az almalevet, a cukor harmadát és a fahéjruda(ka)t felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon, majd hozzáadjuk az almát, és ezzel együtt is felforraljuk. Kivesszük a fahéjrudat, és botmixerrel pürésítjük.
- A fahéjat vissza is tehetjük, a maradék cukrot hozzáadjuk, majd néha megkeverve közepes lángon addig főzzük, míg sűrű krém nem lesz, kb. 45 percig.
- A színe is megváltozhat, ha kissé karamellizáljuk.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 468
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 40700
- Feltöltés dátuma: 2014. október 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Coook
73 recept
Angolul almavaj, de ez csak az állaga miatt van. Egyébként egy jól kenhető almakrém. Nálunk kenyérre kenve, fagyira, de akár húsok mellé is elfogy.