r
Nosalty Logó

Almás csirkesaláta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Almás csirkesaláta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

  • 2 közepes db alma
  • 1 kg csirke (én szárnyat és combot sütöttem vegyesen, ízlés szerint bármilyen szárnyashúsból elkészíthető)
  • 1 közepes db csemegeuborka
  • 250 g salátalevél (bolti előre bekevert salátakeveréket használtam, ízlés szerint bármilyen salátával elkészíthető)
687
Kalória
33.9g
Fehérje
30.9g
Szénhidrátok
46.8g
Zsír
332.7g
Víz
136.3g
Koleszterin
3.5g
Rost
15.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    957 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    332.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1350 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    859 micro
Összesen 687 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    135.8 g

Zsír

  • Összesen
    187.1 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5691 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    3827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1330.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    760 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    479 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    5400 micro
  • β-crypt
    215 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3437 micro
Összesen 2746 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    247 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 125 kcal

Elkészítés

  1. Először is tartármártást készítünk a megszokott módon. (Egy flakon majonézt összekeverünk egy evőkanál mustárral és egy nagy doboz tejföllel, fehérborssal, citromlével, porcukorral ízesítjük.)
  2. A csemegeuborkát és az almát (meghámozva) apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a mártásunkba. A salátakeveréket is belekeverhetjük, és fóliával letakarva minimum 1 órán át pihenni hagyjuk.
  3. A csirkét jó alaposan befűszerezzük, és először fólia alatt pároljuk, majd kb. 45 perc után a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Hústól függően kicsontozzuk, és felvágjuk apró darabokra, célszerű megvárni, amíg kihűl, mert a salátába is csak hidegen keverhető bele.
  4. Összeállítjuk a salátánkat, és újra lefóliázva ismét minimum 1 órát pihentetjük, de a legjobb egy éjszakát. Kínálhatjuk citromkarikával, fokhagymás pirítóssal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ünnepek után sült hús maradékból készült ez a nagyon finom ízbomba. Gyors vacsorának tökéletes, és nagyon laktató :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!