r
Nosalty Logó

Áfonyás muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 259 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 526 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    75.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1915.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    735 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.8 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 2099 kcal
  • 5% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 259 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot elkeverjük a tojással, az olajjal és a vanília esszenciával.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és a szódabikarbónát. A megtisztított gyümölcshöz hozzáadunk ebből a keverékből egy evőkanállal, elkeverjük.
  3. A lisztes keveréket összedolgozzuk a joghurtossal, legvégül a gyümölcsöt keverjük bele.
  4. Papírral kibélelt muffinformákba kanalazzuk, megsütjük. Akkor jó, amikor a muffin közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán kihúzható a muffinból.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34607
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

A könnyű édességek kedvelőinek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a joghurtos muffinokat. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...