Kukoricaliszt

Kukoricaliszt

Leírás

A hagyományos búzaliszthez hasonlóan készül, az érett kukoricaszemek megőrlésével és szitálásával. Felhasználási területe szerteágazó, általános szabályként: egy az egyben használhatjuk a búzaliszt helyett. Természetesen vannak kivételek: mivel minimális a sikértartalma, ezért kelt tésztát nehezen tudunk belőle készíteni, de búzaliszttel keverve ez sem lehetetlen. A gluténmentes étrend egyik nélkülözhetetlen alapanyaga.

Mikor vegyem

Bármikor megvásárolhatjuk.

hogyan tároljam

Saját csomagolásában, vagy jól záródó dobozban száraz, hűvös helyen tároljuk.

100g Kukoricaliszt

fehérjetartalom

8.46 g

zsírtartalom

3.253 g

szénhidráttartalom

76.59 g

víztartalom

9.79 g

gramm kukoricaliszt?

Top ásványi anyagok

Foszfor

231 mg

Kalcium

138 mg

Magnézium

93 mg

Vas

8.5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.475 g

Niacin - B3 vitamin

9.932 mg

Kolin

8.6 mg

Tiamin - B1 vitamin

1.475 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.46 g

Zsír

telített zsírsav

0.532 g

egyszeresen telített zsírsav

0.997 g

többszörösen telített zsírsav

1.724 g

ásványi anyagok

Kalcium

138 mg

Vas

8.5 mg

Magnézium

93 mg

Foszfor

231 mg

Nátrium

5 mg

Cink

1.8 mg

Réz

0.209 mg

Mangán

0.376 mg

Szelén

10.5 µg

szénhidrát

rost

6.4 g

cukor

1.61 g

víz

9.79 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

1.475 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.805 mg

Niacin - B3 vitamin

9.932 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.192 mg

Folát

162 µg

Folsav

133 µg

Kolin

8.6 mg

Béta-karotin

2 µg

Béta-kriptoxantin

2 µg

Lutein+zeaxantin

6 µg

E vitamin

0.12 mg

B6 vitamin

0.475 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...