Kukoricadara

Kukoricadara

Leírás

A kukorica magjának a kukoricalisztnél durvább őrleménye. A polenta alapanyaga, de használatos édességek, kenyerek, tészták készítéséhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen.

100g Kukoricadara

fehérjetartalom

8.12 g

zsírtartalom

3.091 g

szénhidráttartalom

76.89 g

víztartalom

10.26 g

gramm kukoricadara?

Top ásványi anyagok

Foszfor

241 mg

Magnézium

127 mg

Nátrium

35 mg

Kalcium

6 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.304 g

Kolin

21.6 mg

Niacin - B3 vitamin

3.632 mg

Lutein+zeaxantin

1355 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.12 g

Zsír

telített zsírsav

0.505 g

egyszeresen telített zsírsav

0.948 g

többszörösen telített zsírsav

1.638 g

ásványi anyagok

Kalcium

6 mg

Vas

3.45 mg

Magnézium

127 mg

Foszfor

241 mg

Nátrium

35 mg

Cink

1.82 mg

Réz

0.193 mg

Mangán

0.498 mg

Szelén

15.5 µg

szénhidrát

rost

7.3 g

cukor

0.64 g

víz

10.26 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.385 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.201 mg

Niacin - B3 vitamin

3.632 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.425 mg

Folát

25 µg

Kolin

21.6 mg

Alfa-karotin

63 µg

Béta-karotin

97 µg

Lutein+zeaxantin

1355 µg

E vitamin

0.42 mg

K vitamin

0.3 µg

A vitamin

11 µg

B6 vitamin

0.304 g

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...