r
Nosalty Logó

Két emelet boldogság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Két emelet boldogság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 2307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 9224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 325 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    306.8 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    752 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 2307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    417.2 g
  • Telített zsírsav
    244 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7038.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    2058 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    1702 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cukor
    627 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3007 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2916 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1065 micro
  • β-crypt
    95 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 9224 kcal
  • 6% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, ha szükséges, kevés tejet használjunk az összegyúráshoz.
  2. A tésztát három részre osztjuk, és vékonyra nyújtjuk. (kb. 40 cm x 20 cm-esre)
  3. Erős tűzön, tepsi hátán világosra sütjük. (Vigyázzunk nagyon könnyen megég!) Laponként kb 10 perces sütési idővel számolhatunk.
  4. A tejet a pudingporral és a liszttel sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  5. A vajat kikeverjük a cukorral, majd alaposan hozzákeverjük a kihűlt pépet. Két részre osztjuk.
  6. Az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másikba a darabolt barackot, vagy zselét.
  7. Kevés rumot adunk a krémhez.
  8. Az alsó lapot megkenjük a kakaós krém felével, és rárakjuk a rumba áztatott babapiskótát.
  9. Rákenjük a maradék kakaós krémet.
  10. Rátesszük a második lapot.
  11. Erre kenjük a barackos krémet,és befedjük a harmadik lappal.
  12. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót és a tetejére simítjuk.
  13. Másnap szeleteljük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1104
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 40
  • Össznézettség: 287909
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit macerás süti, de a végeredmény megéri a fáradozást! Másnapra nagyon jól összepuhul, és jól lehet szeletelni. Garantáltan el fog fogyni!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...