A világ legegyszerűbb, meztelen esküvői tortája

Az esküvői torták általában kacifántosak, bonyolultak, és rengeteg ideig tart összehozni őket. Az idei szezon kedvencét azonban gyerekjáték elkészíteni - nem csak esküvőre!

Megmondom őszintén, soha eszembe nem jutna elkészíteni egy esküvői tortát. Valaki "élete legfontosabb napján" ez nekem túl nagy stressz lenne, még akkor is, ha szilárd meggyőződésem, hogy a torta tulajdonképpen senkit nem érdekel. Mire megérkezik, már mindenki tele van a vacsorával, aki meg még éhes, az a töltött káposztát lesi - legalábbis nekem ez az empirikus tapasztalatom. Ettől függetlenül szépnek kell lennie és különlegesnek.

A naked cake receptjéért ide kattints

Nem vagyok az a típus, aki sikítva kaszál a kezével, mikor az orra alá tolnak egy gyűrűs kezet, és általában nehezen viselem, mikor a menyasszonnyal egy álló éven keresztül semmi másról nem lehet beszélni, mint a duchess anyagról, a ruháról, és arról, hogy milyen asztaldísz menne legjobban a székszoknyát összefogó selyemmasnihoz. Idén mégis belecsöppentem egy nagy esküvői szervezésbe, de ezúttal szívesen - az egyik legjobb barátnőm nagy napja volt múlt héten. Vele még anyagot nézni is szívesen mentem, sőt, felajánlottam az összes zseniális cukrász ismerősömet, mint kontaktot a torta összerakásához. D. azonban valami igazán egyszerűre vágyott, és amikor először kiejtette előttem a naked cake nevét, azt sem tudtam, miről beszél.

A naked cake receptjéért ide kattints

Mint kiderült, a naked cake - meztelen torta - még véletlenül sem onnankapta a nevét, hogy pucéran kell elkészíteni, hanem onnan, hogy a torta csak töltve van, kívülről nem borítja sem krém, sem máz. Cserébe istenien ki lehet díszíteni mindenféle szezonális gyümölccsel - a bogyós áll neki a legjobban - , vagy virággal. Hogy vizes-vajas piskótát, vagy valamivel sűrűbb tésztát használunk, az csak rajtunk múlik, mint ahogy az is, hogy milyen krémmel töltjük meg a lapokat. Egy könnyű vizes piskótához, aminek pille súlya van, mehet egy nem túl kemény vaníliás krém is, ha nehezebb a tésztánk, akkor válasszunk valami strapabíróbb darabot.

A naked cake receptjéért ide kattints

Én egyszerűen megkérdeztem Orsit, törzshelyünk szakácsát, milyen receptet használt - mert végül ő kapta a megtisztelő feladatot - , és az alapján raktam össze ezt a picike tortát. Vicces volt hallani, hogy Orsi egy sima bögrés sütireceptet fordított át esküvői tortába. A krémet mascarponéból készítettem, mert az elég kemény ahhoz, hogy megtartsa a kevert tésztából sütött tortaalapot, és csak kicsit ízesítettem, hogy a semleges íz kiegészítse a nyár végi édes és fanyar málnát, áfonyát és szedret. Mindenkinek jó szívvel ajánlom, aki szemet gyönyörködtető, egyszerű tortával szeretne meglepni valakit - esküvőre, születésnapra, vagy csak egy nyárzáró kerti bulira!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...