Üdv a sajtmennyországban! Londonban már létezik az az étterem, ahol "sajtból van a Hold" is

Lágyan olvadó grillezett sajtos szendvics, sajtos tészták, átforrósított, folyékony közepű sajtkorong. A londoniakat igazán elkényezteti a camdeni The Cheese Bar. 

Háromféle sajt fanyar chutney-val és pirított kenyérrel

Üdvözlünk a mennyországban! A The Cheese Bar nevű étteremben csak sajttal készítenek ételeket. Jól hangzik, ugye? Ráadásul nem csupán egyféle sajttal dolgoznak, hanem harminc különböző variációt lehet itt megkóstolni, egészen változatos formában elkészítve -írja a Standard.

grilled cheese

Az angolszász világban népszerű "grilled cheese", vagyis serpenyőben készített vajas sajtos szendvics itt is jelen van - természetesen újragondolva. Ezt a kaját te is kipróbálhatos, itt adunk is tippeket az elkészítéséhez. A The Cheese Bar verziójában kecskesajt van, rozmaringos vajjal, mézzel és dióval megbolondítva. A legínycsiklandóbb falatok azok, amelyek jó nyúlósak, ragadósak. Ilyen például a savanyított dióval tálalt suffolki brie egy kis szarvasgombával megbolondítva. Félkemény raclette sajt a főszereplője egy krumplival és sós marhával megbolondított, súlyos fogásnak. Aki könnyebb falatokra vágyik, az ropogtathat hajszálvékonyra szelt, és kisütött vörös Leicester sajtot is.

Az étterem enteriőrje is utal arra, itt komolyan veszik, amit csinálnak. Elegáns márványpult és nyersfa borítás uralja a teret.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Új fejezet a borsztoriban - A vörös, a fehér és a rozé után itt a kék bor is

Legújabb receptek

Egyszerű tonhalas tészta

Nem kell túlgondolni egy gyors hétköznapi vacsorát vagy ebédet: ha tonhalas tésztát készítünk, biztosan minden éhes száj hamar boldogan elhallgat majd. Egyszerű alapanyagokból ...

Almakompót cukormentesen

Az almakompótot az év minden napján tudnánk enni, de a téli ünnepi időszakban kimondottan jól párosítható a sült kacsával, vagy más ünnepi ételekkel is. Ősszel készíthetjük ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...