Üdv a sajtmennyországban! Londonban már létezik az az étterem, ahol "sajtból van a Hold" is

Lágyan olvadó grillezett sajtos szendvics, sajtos tészták, átforrósított, folyékony közepű sajtkorong. A londoniakat igazán elkényezteti a camdeni The Cheese Bar. 

Háromféle sajt fanyar chutney-val és pirított kenyérrel

Üdvözlünk a mennyországban! A The Cheese Bar nevű étteremben csak sajttal készítenek ételeket. Jól hangzik, ugye? Ráadásul nem csupán egyféle sajttal dolgoznak, hanem harminc különböző variációt lehet itt megkóstolni, egészen változatos formában elkészítve -írja a Standard.

grilled cheese

Az angolszász világban népszerű "grilled cheese", vagyis serpenyőben készített vajas sajtos szendvics itt is jelen van - természetesen újragondolva. Ezt a kaját te is kipróbálhatos, itt adunk is tippeket az elkészítéséhez. A The Cheese Bar verziójában kecskesajt van, rozmaringos vajjal, mézzel és dióval megbolondítva. A legínycsiklandóbb falatok azok, amelyek jó nyúlósak, ragadósak. Ilyen például a savanyított dióval tálalt suffolki brie egy kis szarvasgombával megbolondítva. Félkemény raclette sajt a főszereplője egy krumplival és sós marhával megbolondított, súlyos fogásnak. Aki könnyebb falatokra vágyik, az ropogtathat hajszálvékonyra szelt, és kisütött vörös Leicester sajtot is.

Az étterem enteriőrje is utal arra, itt komolyan veszik, amit csinálnak. Elegáns márványpult és nyersfa borítás uralja a teret.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Új fejezet a borsztoriban - A vörös, a fehér és a rozé után itt a kék bor is

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...