Színes-szagos fűszerfák - Ültess erdőt a konyhapultba!

Hihetetlen, milyen fűszertartókat fejlesztett ki a Kókili Projects. 

A Kókili Projects-et megihlették a nyári andalgások a hűvös, zöld lombok között és a hosszú séták az őszi erdőben. Tree Story nevű projektjük ugyanis az erdő hangulatát idézi. A fűszertartókészlet elemei egy-egy fát mintáznak. A szárított fűszerek egymástól különböző, fából készült "törzsű" és áttetsző üvegből kialakított "lombú", fákat mintázó tartókban várják azt, hogy felhasználják őket. Az áttetsző "lombozat" színét a különböző árnyalatokban pompázó fűszereknek köszönheti.

Az alkotók hisznek abban, hogy a design nem csupán egy vizuális műfaj, de mind az öt érzékünkre hat - az érintés, a szaglás, az ízlelés, a látás és a hallás is nagy szerepet játszik egy jó design befogadásában.

A fűszertartók sárgarézből készült, csiszolt nikkelfelülettel ellátott, elegáns tálcán kapnak helyet.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Curry-s csirkenyársak fűszeres, mogyorós tunkolóssal - ez a satay

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...