A seattle-i Christopher Boffoli képzőművészként diplomázott, de manapság inkább fotózik. Az ételek és a rajtuk csüngő, közöttük sétáló figurák fotózása régóta kedves elfoglaltság Boffoli számára. 2002 körül kezdett el kísérletezni a szokatlan arányokkal, alapvetően saját és unokahúgai szórakoztatására - olvasható az SBS interjújába.
Boffoli elmondása szerint a filmek komponálásakor is gyakran találkozunk nagy aránykülönbségekkel, és a múzeumok is tele vannak híres épületek makettjeivel, így ez a jelenség otthonosan vonzó számunkra. A művészt már kisgyerekként is magával ragadták a játékautók, játékbabák, modellvasutak. Boffolit a fentieken kívül Walter Martin és PalomaMuñoz apró figurákat szerepeltetőhógömbjeiinspirálták.
Az ételek mint színes és képlékeny hátterek jól alapanyagnak tűntek az arányokkal való kísérletezéshez. Boffolitól amúgy sem idegen ez a világ. Dolgozott gasztroújságíróként, és ételfotózással is foglalkozik. Egy James Beard-díjas séfről szóló dokumentumfilm producereként is kipróbálta magát, nem mellesleg pedig maga is szenvedélyes szakács.
Boffoli elárulta, a legnehezebb folyadékokkal dolgozni, viszont minden szilárd étel jó alapanyag. Ezek közül is a cupcake-ek a kedvencei. A fotókon ezek a fogások mind nagyon érdekes, ritkán látható nagyításban jelennek meg.
Nem vagyunk hozzászokva, hogy jó alaposan megfigyeljük az ételek szerkezetét, felületét. Boffoli képeinek segítségével ezt is megtehetjük.