Kicsi emberek nagy étvággyal - Christopher Boffoli világa a haspókok mennyországa

Christopher Boffoli Big Appeties (Nagy étvágyak) című sorozatában apró emberek próbálnak boldogulni ehető világukban. 

A seattle-i Christopher Boffoli képzőművészként diplomázott, de manapság inkább fotózik. Az ételek és a rajtuk csüngő, közöttük sétáló figurák fotózása régóta kedves elfoglaltság Boffoli számára. 2002 körül kezdett el kísérletezni a szokatlan arányokkal, alapvetően saját és unokahúgai szórakoztatására - olvasható az SBS interjújába.

Boffoli elmondása szerint a filmek komponálásakor is gyakran találkozunk nagy aránykülönbségekkel, és a múzeumok is tele vannak híres épületek makettjeivel, így ez a jelenség otthonosan vonzó számunkra. A művészt már kisgyerekként is magával ragadták a játékautók, játékbabák, modellvasutak. Boffolit a fentieken kívül Walter Martin és PalomaMuñoz apró figurákat szerepeltetőhógömbjeiinspirálták.

Az ételek mint színes és képlékeny hátterek jól alapanyagnak tűntek az arányokkal való kísérletezéshez. Boffolitól amúgy sem idegen ez a világ. Dolgozott gasztroújságíróként, és ételfotózással is foglalkozik. Egy James Beard-díjas séfről szóló dokumentumfilm producereként is kipróbálta magát, nem mellesleg pedig maga is szenvedélyes szakács.

Boffoli elárulta, a legnehezebb folyadékokkal dolgozni, viszont minden szilárd étel jó alapanyag. Ezek közül is a cupcake-ek a kedvencei. A fotókon ezek a fogások mind nagyon érdekes, ritkán látható nagyításban jelennek meg.

Nem vagyunk hozzászokva, hogy jó alaposan megfigyeljük az ételek szerkezetét, felületét. Boffoli képeinek segítségével ezt is megtehetjük.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Hambi reggelire, ebédre, vacsira - jöhet desszertnek is?

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...