Finom, édes görögdinnyét vagy harsogóan friss retket látsz a képen?

Az idei év egyik csodaszép slágere egy gyönyörű, dinnyére emlékeztető retekfajta lehet. Ismerkedjetek meg ezzel a csodaszép zöldséggel!    

Egy látványos retekfajta fogja meghódítani idén a szívünket. A görögdinnyére emlékeztető, kívül zöld, belül piros retek a Kínában őshonos, de a Japánban és Koreában nagyon népszerű daikon egyik ősi variánsa.

Ez a csodaszép retek kissé édeskés ízű, enyhe borsos, pikáns felhangokkal. Lágyabb az aromája, mint a jól ismert kis piros reteknek. Állaga friss, roppanós.

Kérdéses, hogy ez a különleges retek mikor lesz idehaza kapható a zöldségeseknél, az azonban biztos, hogy görögdinnyeretek magokat vásárolhatunk akár már ma is online. Ha belevágunk, és ültetünk ilyen finomságot, az érett zöldséget nyersen, savanyítva vagy akárlevesek összetevőjeként is érdemes megkóstolni.Szendvicsfeltétként is nagyon gusztusos, de akár csipszet is készíthetünk belőle - ebben az esetben kevésbé érvényesül a szépsége.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Milyen a tökéletes burger Anthony Bourdain szerint? Eláruljuk

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...