Rubik Ernő háromdimeziós logikai játéka, a Rubik-kocka 1977-ben kezdte meghódítani a vásárlókat, és annyira sikeres volt, hogy Magyarországon egymillió darabot adtak el belőle. Ekkoriban kezdték külföldön is forgalmazni ezt a terméket. A nemzetközi siker sem maradt el, a kocka leggyorsabb megfejtői már 1982-ben világbajnokságon csaptak össze.
Nem csoda, ha ez az ikonikussá vált játék megihlette Cédric Grolet francia cukrászt, aki korábban valódi gyümölcsökre félelmetesen hasonlító sütikkel hívta fel magára a figyelmet.
A Rubik-kocka torták 27 különálló sütemény gondos egymás mellé rendezésével alakulnak ki, és az ízük sem mindennapi. A cukrász bátran párosítja a sárgabarackot a rozmaringgal, a meggyet a tárkonnyal. A sütemények színei jóval kifinomultabbak az eredeti kocka alapszíneinél, van, hogy Grolet ehető aranyat is használ a felületek kialakításához - írja a My Modern Met.
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Ezek az ízHUSZÁR szerkesztőségének kedvenc magyar ételcsomagolásai