Nem nehéz a cím után kitalálni, hogy hogyan született ez az étel: II. Erzsébet brit királynő koronázási ünnepsége után szolgálták fel először, 1953-ban.
Azóta elképesztő karriert futott be ez a currys-majonézes csirkesaláta, mert mára gyakorlatilag képtelenség olyan szupermarketet találni Londonban, ahol ne lenne fent a polcon. Nálunk kevésbé ismerik, de aggodalomra semmi ok, elég egyszerű összedobni:
Az alapreceptbe a majonézen, curryn és a csirkén túl mangó chutneyt szokás pakolni. Így tudtam én is, de most hogy utánanézem mi lehet TÉNYLEG az eredeti hozzávalólista, ott sárgabarackpüré szerepel. Szóval jól döntötem, amikor baracklekvárt tettem bele, mert ez azért mégiscsak könnyebben beszerezhető.
Lehet hozzá külön csikrehúst főzni húslevesben, de sültcsirkéből is elég finom, főleg ha egy éjszakát hagyjátok állni, hogy jól összérjenek az ízek és magába szívja a nedvességet a csirke, és jó szaftos legyen.
Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...
Sütés nélküli nagyon finom kis desszert, és még nem is kerül sokba sem. Csak gondoltam egyet, mit is kéne készíteni, mivel kókuszreszelék mindig van idehaza......hát ezt találtam ki ...
A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...
A mai nap kevés lesz az időnk főzőcskére, mert próbálunk mindent IS menedzselni az ünnepekre, szóval gyors leves és főétel készül. A süti pedig karácsonyi, természetesen.
A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.
Logikusnak tűnik, hogy amíg az ételünk szépen melegszik a mikrohullámú sütőben, addig mi elpakoljunk a szobában vagy leszaladjunk a szeméttel. De ahogy a gáztűzhelyen nem hagyunk ételt őrizetlenül – legalábbis csak kivételes esetekben –, úgy a mikrót sem jó ötlet működés közben magára hagyni.
A karácsonyi sütemények szépsége felől nincs vita: a mák, dió, alma, kókusz, a különféle krémek és díszítések mind-mind varázslatos hangulatot teremtenek. Lássuk a legszebbeket!
Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...