Ebben a webshopban minden termék három dollárba kerül

A márka, ami arra próbálja alapozni sikerét, hogy azt állítja magáról, nem is márka. Hogyan működik a Brandless?   

A Brandless cég neve magyarul valami olyasmit jelent, hogy "Márka nélküli". A Tina Sharkey és Ido Leffler által alapított online webshop jó minőségű ételeket és háztartási cikkeket árusít, viszonteladók nélkül, így jóval kedvezőbb áron tudja adni azokat. Az egyelőre csak a USA területére szállító Brandless kínálatában minden termék 3 dollárba, azaz nagyjából 760 forintba kerül.

Az alapítók állításai szerint azzal is csökkenthető a termékek ára, hogy nem fizettetik meg az ismert márkák marketingköltségeit a fogyasztókkal.

A webshopban kapható ételek és háztartási cikkek mindegyikét egy egységes, letisztult, olcsón előállítható csomagolásban kapja kézhez a vásárló. A dobozokon, üvegeken, zacskókon az ismerős márkajelzések helyett csak a "márkanélküliség" filozófiájára utaló alapvető információk olvashatóak, és persze - paradox módon - a Brandless márkajelzés.

Tina Sharkey szerint noha a Brandless vitathatatlanul maga is egy márka, nem kíván a hagyományos értelemben, látványos csomagolásokkal és magas marketingköltségekkel dolgozó céggé válni - írja a Forbes.

A Brandless alapítói szerint a fiatalabb generációk amúgy sem rajonganak szüleik kedvenc márkáiért, nem akarnak fölöslegesen drága és magas környezeti terhelést jelentő termékekért fizetni.

A Brandless webshopjára látogatókat nem fogja összezavarni az árak és a termékek sokfélesége - írja a Business Insider. Alapvetően két döntést kell meghozni: mit szeretnénk vásárolni, és abból mekkora mennyiséget.

Ezt már olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Savanyított disznúhús és szecsuáni bors - kolbászok Ázsiából

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...