Egy darab eper ára 3000 forint! Mit tudhat ez a gyümölcs?

Hófehér, meseszép eper Japánból, amit egészen döbbenetes áron lehet megvenni. 

Japánban számos fehér epret termelnek, ezek közül a legdrágább és legkülönlegesebb fajta a "White Jewel", vagyis a "fehér ékszer" névre keresztelt csodaszép gyümölcs. Japán Sega prefektúrájában nemesítette ezt a szépségetYasuhito Teshima farmer. A mezőgazdász saját elmondása szerint éveket töltött fajta nemesítésével, így végül egy nagy méretű, kívül-belül hófehér fajtát sikerült kikísérleteznie - írja az Odditycentral.

Óriási és hófehér

Az eper fehér színét annak is köszönheti, hogy kevés fény éri. Így ugyanis kevesebb antocianin - gyümölcsök színéért felelős anyag - termelődik benne.

A bonyolult termesztési eljárásnak is köszönhető, hogy egy darab fehér eper körülbelül 3000 forintba kerül, míg egy kisebb doboz 9000 forintért a mienk lehet.

Teshima szerint az eprének nincsen különösebben domináns íze, de mégis olyan finom, mély aromája van, ami sokáig elkíséri azt, azt kóstolta. A Japánban élő blogger, John Daub is megízlelte ezt a finomságot, és ő az első falatot a friss ananászhoz hasonlította. De ez a hasonlóság hamar eltűnik, és a végén csak egy könnyed, édes ízt hagy a gyümölcs maga után.

Eperszépségek a boltban, egyenként csomagolva

Az az érdekes, hogy nem a "fehér ékszer" a legdrágább japán eper. Ez a cím az óriási, piros Kokotát illeti - egy darab ebből a gyümölcsből több, mint 5000 forintba kerül.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ez a lány sajtokat készít egy fővárosi garzonban!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...