Csupa zöld "Fradileves" - Így tüntesd el az összes maradékot a hűtődből!

"Kockázz fel egy fél cukkinit" - itt van egy klassz megoldás az egyik legidegesítőbb konyhai ambivalenciára.

Fradileves receptvideó:

Az egyik legidegesítőbb dolog a főzésben - főleg, ha az ember egy-két főre főz - , hogyha csak egy fél cukkini kell a kajába, ott marad a másik fele. Egy ideje kínosan ügyelek arra, hogy minden egyes ebédben és vacsorában legyen zöldség is az egészségtudatosság jegyében, így rendszerint tele a hűtőm maradékokkal - mert persze nyilván mindig olyan fogásokat találok ki, amelyekhez más-más alapanyag kell.

Ezeknek a maradékoknak az eltüntetésére tök jó módszer a "mindent bele zöldségleves" - innen a "Fradileves" elnevezés, értitek, ugye. A csak zöldségekből álló levest most még megfejeltem azzal a ténnyel, hogy a hétvégi utolsó adagokat is beletalicskáztam a húslevesből, és a benne főtt húsokkal is megturbóztam.

Úgyhogy erősen ajánlott bevetni ezt a technikát, ha felhalmozódna egy csomó színes, ízes és még éppen felhasználható alapanyag. Főzzünk egy jó "Fradilevest", ne vesszen kárba semmi!

A receptet itt találod:

Fradileves recept

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...