Caitlin Levin és Henry Hargreaves, akik food designnal és fotózással foglalkoznak, az Art Basel képzőművészeti seregszemléjéhez kapcsolódóan a miami Dylan's Candy Bar-ban állították ki bizarr képeiket. Alkalmazkodva az esemény jellegéhez olyan mézekalácsházakat építettek, amelyek ikonikus művészeti múzeumokat formáznak.
Fekete-fehér, szigorú képeken jelennek meg a nevezetes épületek. A koncepció így módon a mézeskalács csilli-villi, színesen látványos jellegét is átértelmezi nem kevésbé szemkápráztató, de sokkal visszafogottabb megoldásokkal. A képek kétségtelenül hatásosra sikerültek, de kíváncsiak vagyunk, vajon a szokatlan mézeskalácsházak finomak-e.
Solomon R. Guggenheim Museum - New York / tervező: Frank Lloyd Wright
A múzeumot mézeskalácsból, cukormázból, vattacukorból, cukorból, cukorka csomagolásból és medvecukorból alakították ki.
A Louvre üvegpiramisa - Párizs / tervező: I.M.Pei
A látványos üvegpiramis cukorból és medvecukorból készült.
A Tate Modern bővítményei - London / tervező: Herzog & de Meuron
Az egykori erőműből kialakított múzeumot mézeskalácsból, vattacukorból és rágóból építették fel.
Museo Soumaya - Mexikóváros / tervező: Fernando Romero
A meglepő formájú épületet cukorkagolyókból, lágy, vajas cukorkából, mézeskalácsból és savanyú cukorszalagból formázták meg.
Museum Aan de Stroom (MAS) - Antwerpen / tervező: Neutelings Riedijk Architects
Legóalakú cukorka, savanyú cukorkaszalag, vattacukor, csoki, rágógumi, szezámmagos cukor az építőanyagai ennek a mézeskalácsháznak.
Maxxi - A 21. Század Művészetének Nemzeti Múzeuma - Róma / tervező: Zaha Hadid
Ezt a szigorú vonalvezetésű múzeumot kemény cukorból, mézeskalácsból és nyalókapálcikákból építették.
Karuizawa Museum - Nagano / terevző: Yasui Hideo
Ezt a komor, kemény geometrikus elemekből komponált épületet Levin és Hargreaves csokiból, mézeskalácsból, kandiscukorból, vattacukorból és savanykás cukorporból építették föl.
Íme, néhány fotó arról , hogyan készültek ezek az alkotások:
Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?
Ezekhez a Rubik kockákhoz nem szuper okosnak kell lenned, hanem nagyon éhesnek