Gyömbér
Leírás
Ázsia trópusi részein őshonos növény, melynek a gyökerét használjuk fűszerként, frissen vagy szárított, porított formában. Markáns, borsos, csípős ízű a gyömbér enyhe citromaromával. Az ázsiai konyhából nem hiányozhat. Ha friss gyömbért vásárolunk, ügyeljünk arra, hogy kemény húsú és fényes héjú darabot válasszunk.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
A friss gyömbér a hűtő zöldséges rekeszében 2-3 hátig megőrzi frissességét. Az őrölt gyömbért pedig légmentesen lezárva, fénytől védve tartsuk.
100g Gyömbér
fehérjetartalom
1.82 g
zsírtartalom
0.511 g
szénhidráttartalom
17.77 g
víztartalom
78.89 g
Top ásványi anyagok
Magnézium
43 mg
Foszfor
34 mg
Kalcium
16 mg
Nátrium
13 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.16 g
Kolin
28.8 mg
C vitamin
5 mg
Niacin - B3 vitamin
0.75 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
1.82 g
Zsír
telített zsírsav
0.203 g
egyszeresen telített zsírsav
0.154 g
többszörösen telített zsírsav
0.154 g
ásványi anyagok
Kalcium
16 mg
Vas
0.6 mg
Magnézium
43 mg
Foszfor
34 mg
Nátrium
13 mg
Cink
0.34 mg
Réz
0.226 mg
Mangán
0.229 mg
Szelén
0.7 µg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
1.7 g
víz
78.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.025 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.034 mg
Niacin - B3 vitamin
0.75 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.203 mg
Folát
11 µg
Kolin
28.8 mg
E vitamin
0.26 mg
K vitamin
0.1 µg
C vitamin
5 mg
B6 vitamin
0.16 g