Gomba

Gomba

Leírás

Számtalan gombafajta létezik, megkülönböztetjük a vadon termő és a termesztett gombákat. Az ehető gombák közül a leggyakrabban használtak: csiperkegomba, vargánya, rókagomba, laskagomba, szegfűgomba, pereszke, kucsmagomba, pöfeteg, őzlábgomba, szarvasgomba. Felhasználása változatos: ízesíthetjük vele a leveseket, adhatjuk salátákhoz, húsokhoz, mártásokhoz, szendvicsekhez stb.

Mikor vegyem

Szárítva bármikor, frissen tavasszal, nyáron és ősszel juthatunk hozzá, a gomba fajtájától függően.

hogyan tároljam

A friss gombát azonnal fogyasszuk, a szárított csaknem egy évig felhasználható.

100g Gomba

fehérjetartalom

3.09 g

zsírtartalom

0.21 g

szénhidráttartalom

3.26 g

víztartalom

92.45 g

gramm gomba?

Top ásványi anyagok

Foszfor

86 mg

Magnézium

9 mg

Nátrium

5 mg

Kalcium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.104 g

Kolin

17.3 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

C vitamin

2.1 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.09 g

Zsír

telített zsírsav

0.05 g

többszörösen telített zsírsav

0.16 g

ásványi anyagok

Kalcium

3 mg

Vas

0.5 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

86 mg

Nátrium

5 mg

Cink

0.52 mg

Réz

0.318 mg

Mangán

0.047 mg

Szelén

9.3 µg

szénhidrát

rost

1 g

cukor

1.98 g

víz

92.45 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.081 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.402 mg

Niacin - B3 vitamin

3.607 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

1.497 mg

Folát

17 µg

Kolin

17.3 mg

E vitamin

0.01 mg

D vitamin

7 µg

B12 vitamin

0.04 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.104 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...