Felvágott

Felvágott

Leírás

Felvágott alatt a már szeletelt vagy a direkt fogyasztáshoz szeletelésre kész szalámi- és kolbászárukat vagy szeletelt sajtot, mint pl. az edami és emmentáli, értjük, melyeket legtöbbször szendvics készítéséhez használnak fel. A felvágottat szeletelő géppel nagyobb darabokból szelik le a boltokban vagy az élelmiszer feldolgozó iparban. A leggyakoribb felvágottként fogyasztott hústermékek pl. a szalámik, a párizsi, a mortadella, az olasz felvágott, a kolbászok, a disznósajt, a sonkafélék, a füstölt-, főtt tarja, a karaj, valamint a májasok. A vegetáriánus felvágottat hüvelyesekből vagy gabonafélékből állítják elő, mint pl. a szójakolbász és a gabonakolbász.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A frissen szeletelt felvágottakat, jellegtől függően, több napig, hűtőszekrényben; a kolbászokat, egész sonkákat hűvös helyen, éléskamrákban.

100g Felvágott

fehérjetartalom

15 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

1 g

víztartalom

0 g

gramm felvágott?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

15 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...