Erdélyi rakott padlizsán
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
A húshoz
-
83g csirkemellfilé100 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
17g fehérbor14 kcal
Az összeállításhoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
24 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
6g búzadara22 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
3g margarin24 kcal
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Az összeállításhoz
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
36g búzadara130 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
20g margarin143 kcal
Összesen
2051
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
A padlizsánhoz
A húshoz
-
17.6g csirkemellfilé21 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.5g fehérbor3 kcal
Az összeállításhoz
-
9.5g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
1.3g búzadara5 kcal
-
10.6g paradicsom2 kcal
-
0.7g margarin5 kcal
Összesen
72
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 27.6 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 636 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 383.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 154 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 138 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 209 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 652 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 754 micro
Összesen
344
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 165.9 g
Zsír
-
Összesen 88 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3816 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 433 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 444 mg
-
Foszfor 2068 mg
-
Nátrium 649 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 2300.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 923 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 203 micro
-
K vitamin: 826 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 607 micro
-
Kolin: 1251 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 303 micro
-
β-karotin 3912 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 4526 micro
Összesen
2051
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 134.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 138 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 272 micro
-
Lut-zea 159 micro
Összesen
72
kcal
Hozzávalók
A padlizsánhoz
A húshoz
-
50 dkg csirkemellfilé
-
2 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
1 dl fehérbor
Az összeállításhoz
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
5 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
-
3 evőkanál búzadara
-
3 közepes db paradicsom
Elkészítés
A padlizsánhoz
- A padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük.
- A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc).
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre dinszteljük (5-10 perc).
- A tojásokat villával felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával.
- A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük.
- Fél centi vastag karikákra szeljük a paradicsomot, ezekkel a szeletekkel fedjük be a rakottast.
- Először lefedve, majd a fedőt levéve kb. 1 órán keresztül nagy, majd kisebb lángon sütjük, míg az oldala szépen megbarnul, megfeketedik, a paradicsomok teljesen megpuhulnak.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 921
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 34
- Össznézettség: 156414
- Feltöltés dátuma: 2009. július 07.
Ajánló
A három evőkanál almaecet helyett 1 citrom levét is használhatjuk savanyítani! Csirke helyett pulyka is tökéletes, sőt, az eredeti recept szerint disznóhússal készül, csak mi a szárnyasokat preferáljuk. Könnyű fehérbor illik mellé.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Erdélyi recept, édesanyám kapta a pótnagymamámtól, én most először próbáltam ki. Remek nyári vendégváró, könnyű, mégis laktató és nagyon finom. A tojást jó frissen, sütés előtt ráönteni, de a többi alkotórész előre elkészíthető! Másnap, hidegen is finom.