Babapiskóta
Leírás
A XV. század vége felé találták ki és sütötték először a babapiskótát a Savoya-i Hercegség udvarában, a francia király látogatása alkalmából. Ezt követően az udvar hivatalos édességét, a helyi konyha jellegzetességeként kínálták az oda látogatóknak. A babapiskóta az édes sütemények egyik fajtája, mely könnyű, habos, hosszúkás és a végeit lekerekítik, ezért ujjra emlékeztet a formája. Erre utal az angol elnevezése is: ladyfinger. Napjainkban a tiramisu készítéséhez elengedhetetlen alapanyagként híresült el, mely az olasz konyha egyik legismertebb édessége.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Eredeti csomagolásban, száraz helyen.
100g Babapiskóta
fehérjetartalom
8 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
77 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Nátrium
70 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
8 g
Zsír
ásványi anyagok
Nátrium
70 mg
szénhidrát
rost
2 g
cukor
39 g
vitaminok