Zsemle

Zsemle

Leírás

Kedvelt péksütemény, a kifli „párja”. Legtöbbször magában, szendvicsként kerül fogyasztásra, de a konyhában hozzávalóként is megjelenik.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kenyértartóban.

100g Zsemle

fehérjetartalom

8.6 g

zsírtartalom

5.713 g

szénhidráttartalom

46 g

víztartalom

37 g

gramm zsemle?

Top ásványi anyagok

Nátrium

524 mg

Kalcium

176 mg

Foszfor

104 mg

Magnézium

36 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.076 g

Kolin

18.7 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

8.6 g

Zsír

telített zsírsav

1.497 g

egyszeresen telített zsírsav

3.109 g

többszörösen telített zsírsav

1.107 g

ásványi anyagok

Kalcium

176 mg

Vas

3.55 mg

Magnézium

36 mg

Foszfor

104 mg

Nátrium

524 mg

Cink

0.9 mg

Réz

0.15 mg

Mangán

1.023 mg

Szelén

33 µg

szénhidrát

rost

3.8 g

cukor

1.63 g

víz

37 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.433 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.273 mg

Niacin - B3 vitamin

4.072 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.364 mg

Folát

60 µg

Folsav

45 µg

Kolin

18.7 mg

Lutein+zeaxantin

65 µg

E vitamin

0.36 mg

K vitamin

2.7 µg

B6 vitamin

0.076 g

877 találat

Címlapról ajánljuk

Húsvét 2025: az idei dátumok, tudnivalók és a legjobb böjti...

2025-ben viszonylag későn érkezik a húsvét, hiszen április 18-án kezdődik: ekkorra talán már igazi tavaszi időjárásunk lesz, mely még több locsolót csalogat vendégségbe. Mindent egy helyre gyűjtöttünk nektek az idei böjti napokról, a húsvéti ünnepről és receptekről: mikor mit együnk, mit főzzünk és süssünk, illetve mikor vásároljunk?

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Sajtos rudak sertészsírral

Valahol az internetem találtam rá a receptre. Mivel nagyon ízlésesen volt fotózva, fölkeltette az érdeklődésemet, és szeretek újdonságokat kipróbálni, ezért megsüttötem ... Pazar ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!