Tej
Leírás
Az egyik legalapvetőbb és legtöbbet használt alapanyag a tej. Az esetek többségében tehéntejet fogyasztunk, de egyre inkább elterjedni látszik a többi tej (kecske, juh, bivaly) is. A tej három alapvető fajtája: a teljes tej (3,5-5,5 %-os zsírtartalommal), a zsírdús tej (2,8-3,5 % zsírral) és a 0,5-1,5 % zsírtartalmú sovány tej. Jó tudni, hogy akármelyik fajtájú tejet választjuk is, mindegyiknek ugyanannyi a kalciumtartalma, mivel a zsírtalanítás során csak a tej zsírját távolítják el, a vizes részét megőrzik, és ez tartalmazza a fehérjét és a kalciumot.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőszekrényben.
100g Tej
fehérjetartalom
3 g
zsírtartalom
1 g
szénhidráttartalom
4 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Kalcium
114 mg
Nátrium
50 mg
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3 g
Zsír
telített zsírsav
1 g
ásványi anyagok
Kalcium
114 mg
Nátrium
50 mg
szénhidrát
cukor
4 g
vitaminok