Diós és mákos bejgli 3. (Bejgli 6.)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
5 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
1 kcal
-
19g tej11 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
25g vaj179 kcal
Forrázott töltelék
-
63g dió409 kcal
-
10 kcal
-
38g víz0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
33g cukor126 kcal
Összesen
1027
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
150g tej84 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g vaj1434 kcal
Forrázott töltelék
-
500g dió3270 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
300g víz0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
260g cukor1006 kcal
Összesen
8207
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
Tészta
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
23.5g finomliszt85 kcal
-
2.3g porcukor9 kcal
-
0.5g friss élesztő0 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.9g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
1.9g tojássárgája6 kcal
-
9.4g vaj67 kcal
Forrázott töltelék
-
23.5g dió154 kcal
-
0.9g vaníliás cukor4 kcal
-
14.1g víz0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
12.2g cukor47 kcal
Összesen
384
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 64.6 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 158 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 635.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 116 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 335 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 62.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 210 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
Összesen
1027
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 150.7 g
Zsír
-
Összesen 516.9 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 247 g
-
Koleszterin 1261 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5087 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 925 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 922 mg
-
Foszfor 2684 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 21 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 803.4 g
-
Cukor 361 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 498.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1681 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 818 micro
-
Kolin: 924 mg
-
Retinol - A vitamin: 1642 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 429 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1036 micro
Összesen
8207
kcal
- 8% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 238.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 126 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
384
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Tészta
-
10 g vaníliás cukor
-
500 g finomliszt
-
50 g porcukor
-
10 g friss élesztő
-
150 ml tej
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
200 g vaj
Forrázott töltelék
-
20 g vaníliás cukor
-
300 ml víz
-
260 g cukor
Elkészítés
Tészta
- A hideg tej egyik felében elkeverjük a cukrot és az élesztőt, a másikban a vajat, a tojássárgáját, a sót és a citromhéjat.
- Összegyúrunk mindent a liszttel, gyors mozdulatokkal. Száraz, hűvös helyen pihentetjük a tésztát 15 percig. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
- A tésztát 4 egyenlő részre vágjuk, és lemérjük hány gramm, mert ugyanennyi súlyú töltelék kell majd hozzá.
- Kinyújtjuk a tésztát kb 4-5 mm vékonyra. Próbáljuk meg sarkosra, mert akkor lesz szép a kész bejgli.
- A tölteléket vagy egyenletesen rálapogatjuk a tésztára, vagy 2 zacskó közt kinyújtjuk, és úgy tesszük a tésztára.
- A 2 rövidebb oldalán ráhajtjuk a tésztát a töltelékre, majd feltekerjük, és kicsit meghengergetjük, hogy szép egyenletes legyen, majd egy picit meglapogatjuk.
- Tepsibe tesszük, megkenjük a 2 sárgája és 1 egész tojás keverékével, és megvárjuk, amíg teljesen megszárad. Majd megkenjük ismét, és ismét megvárjuk, míg megszárad.
- Egy villával 4-szer, 5-ször megszurkáljuk, és mehet a sütőbe.
- Ha kicsit szétnyílik, vagy eldeformálódik, még forrón 2 vágódeszka segítségével segíthetünk rajtuk.
Forrázott töltelék
- Felrorraljuk a cukrot a vízzel 1 percig.
- A diót, a mákot összekeverjük az ízesítőkkel, majd leforrázom a cukorsziruppal. De nem biztos, hogy felveszi az összes szirupot. ha kevés a szirup, és nem áll össze a töltelék, tehetünk hozzá lekvárt vagy mézet.
- Kihűtjük a tölteléket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 2363
- Tegnapi nézettség: 122
- 7 napos nézettség: 850
- Össznézettség: 715598
- Feltöltés dátuma: 2010. november 17.
Ajánló
Kicsit macerásnak tűnik elsőre, de nem az. Hamar kész a tészta, és amíg pihentetni kell vagy várni, hogy száradjon, lehet mással is foglalkozni.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi sütemények
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez az egyik kedvenc karácsonyi süteményem, és mióta a cukrász suliban megtanultam megcsinálni, mindig sikerül. Azóta én csinálom a család azon tagjainak, akik nem bajlódnak vele.