Sertészsír
Leírás
Főzéshez használatos állati zsiradék. A magyar konyhában a sertészsír használata jellemző, melyet a szalonna kiolvasztásával nyernek. Egyre kevesebben főznek zsírral, vannak viszont bizonyos ételek, melyek elképzelhetetlenek nélküle. A sertészsír mellett jelentős szereppel a liba-és kacsazsír bír, elsődlegesen a francia konyhában.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőszekrényben.
100g Sertészsír
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95095.5 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
Top vitaminok
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
39.2 g
egyszeresen telített zsírsav
45.1 g
többszörösen telített zsírsav
11.2 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
vitaminok
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg