Muflon

Leírás

Páros ujjú patás emlős, amely ma már Európa számos országában, így Magyarországon is megtalálható a vadászati célú betelepítésének köszönhetően. A muflon húsa a marháéra emlékeztet, azonban attól eltérően igazi markáns, pikáns ízű vadhús, hazánkban a ritkábban kapható és kevésbé gyakran fogyasztott húsok közé tartozik. A muflon húsának, mint általában minden vad húsának, jellegzetesen erős íze és illata van, ezért érdemes felhasználás előtt akár napokra is bepácolni. Elkészítésének módja attól függ, hogy a muflon húsának mely részét használjuk fel, azonban miután a muflon húsa életmódjából adódóan rendkívül izmos, szívós, a leggyakrabban párolva készítik, illetve feldarabolva ragunak vagy tokánynak, de meg is lehet sütni.

Muflon
142
Kalória
21.6g
Fehérje
-
Szénhidrát
5.5g
Zsír
72.2g
Víz
61g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Muflon

fehérjetartalom

21.59 g

zsírtartalom

61004.812 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

72.19 g

gramm muflon?

Top ásványi anyagok

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

5 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.721 g

Kolin

87.4 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.59 g

Zsír

telített zsírsav

2 g

egyszeresen telített zsírsav

2.503 g

többszörösen telített zsírsav

0.309 g

koleszterin

61 g

ásványi anyagok

Kalcium

5 mg

Vas

2.53 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

211 mg

Nátrium

62 mg

Cink

3.94 mg

Réz

0.134 mg

Mangán

0.019 mg

Szelén

32.3 µg

szénhidrát

víz

72.19 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.073 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.204 mg

Niacin - B3 vitamin

6.38 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.69 mg

Folát

6 µg

Kolin

87.4 mg

E vitamin

0.08 mg

B12 vitamin

4.34 µg

B6 vitamin

0.721 g

3 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...