Marhafartő

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A fartő a hátszín és a hosszú felsál illetve a farok közti rész. Részei a csípő (kereszt) fartő és a hegyes (hosszúkás, hamis, tafel spitz, fekete pecsenye) fartő. A keresztfartő minden marhahúsból készült étel elkészítésére alkalmas, míg a szárazabb hegyes fartőből remek tatár bifsztek készíthető.

Marhafartő
166
Kalória
22.1g
Fehérje
-
Szénhidrát
7.9g
Zsír
69g
Víz
69g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Marhafartő

fehérjetartalom

22.06 g

zsírtartalom

69006.854 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

69.04 g

gramm marhafartő?

Top ásványi anyagok

Foszfor

212 mg

Nátrium

60 mg

Magnézium

24 mg

Kalcium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.653 g

Kolin

92.1 mg

Niacin - B3 vitamin

6.589 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.634 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

22.06 g

Zsír

telített zsírsav

3.123 g

egyszeresen telített zsírsav

3.428 g

többszörösen telített zsírsav

0.303 g

koleszterin

69 g

ásványi anyagok

Kalcium

21 mg

Vas

1.85 mg

Magnézium

24 mg

Foszfor

212 mg

Nátrium

60 mg

Cink

4.08 mg

Réz

0.097 mg

Mangán

0.013 mg

Szelén

26.5 µg

szénhidrát

víz

69.04 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.087 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.135 mg

Niacin - B3 vitamin

6.589 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.634 mg

Folát

12 µg

Kolin

92.1 mg

E vitamin

0.33 mg

K vitamin

1.3 µg

B12 vitamin

1.59 µg

B6 vitamin

0.653 g

18 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...