Koriandermag

Leírás

A koriander a Földközi-tenger vidékén őshonos fűszer, amelynek gyökere, levele és magja is használható fűszerként. A koriander magjának jellegzetesen erős, pikáns íze van, amely különleges aromát biztosít az ételeknek. Hazánkban leginkább savanyúságok készítésénél használják, de valójában számos módon felhasználható, az indiai és közel-keleti ételek egyik alapfűszere. Koriandermaggal ízesíthetünk sülteket, húspácokat, halételeket, szószokat, vagy éppen káposztás ételeket. Általában őrleményként használjuk. Aromája akkor érvényesül a legjobban, ha a sütés, főzés közben magas hőmérsékleten adjuk az ételhez.

Koriandermag
298
Kalória
12.4g
Fehérje
55g
Szénhidrát
17.8g
Zsír
8.9g
Víz
-
Koleszterin
41.9g
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Koriandermag

fehérjetartalom

12.37 g

zsírtartalom

16.32 g

szénhidráttartalom

54.99 g

víztartalom

8.86 g

gramm koriandermag?

Top ásványi anyagok

Kalcium

709 mg

Foszfor

409 mg

Magnézium

330 mg

Nátrium

35 mg

Top vitaminok

C vitamin

21 mg

Niacin - B3 vitamin

2.13 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.29 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.239 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

12.37 g

Zsír

telített zsírsav

0.99 g

egyszeresen telített zsírsav

13.58 g

többszörösen telített zsírsav

1.75 g

ásványi anyagok

Kalcium

709 mg

Vas

16.32 mg

Magnézium

330 mg

Foszfor

409 mg

Nátrium

35 mg

Cink

4.7 mg

Réz

0.975 mg

Mangán

1.9 mg

Szelén

26.2 µg

szénhidrát

rost

41.9 g

víz

8.86 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.239 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.29 mg

Niacin - B3 vitamin

2.13 mg

C vitamin

21 mg

428 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

Legnépszerűbb cikkek

Kevés az időd? Mutatjuk az 5 leggyorsabb karácsonyi főételt

Egészben sült pulyka, így-így panírozott, majd olajban kisütött húsok és halak, halászlé, töltött káposzta? Finoman szólva sem időspórolós, kapkodva összedobható karácsonyi főételek. Mutatunk pár receptet inkább, amelyek bizonyítják, hogy nem minden fogás időigényes és őrületesen pepecselős, ami karácsonyi.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...