Kakaó
Leírás
A Dél-Amerikában őshonos növény termesztésének legfőbb célja, hogy gyümölcséből, a kakaóbabból csokoládét, kakaóvajat és kakaóport állítsanak elő. A kakaó, por formájában elsősorban édességek készítéséhez használatos, míg a kész csokoládét nagyrészt önmagában, illetve desszertekben fogyasztjuk. A kakaópor a kakaóbab finomra őrölt belsejéböl készül. Ezt kakaómasszának hívják. Ebben a kakaóvaj természtes módon van jelen együtt a kakaóval. A kakaóport úgy kapják meg, hogy a kakaómassza vajtartalmát kivonják belőle, majd finomra szitálják. A csokoládé pedig úgy készül, hogy ehhez a kakaómasszához cukrot adnak.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Gyári csomagolásban, száraz, hűvös helyen.
100g Kakaó
fehérjetartalom
3 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
8 g
víztartalom
0 g
Top ásványi anyagok
Top vitaminok
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok