Dashi

Dashi

Leírás

Japán alaplé, a miso levesek alapvető hozzávalója. Többféle változata létezik, néhány közülük: konbu dashi (tengeri moszatból készül), katsoubushi dashi (szárított, hajszálvékonyra vágott tonhalféléből, bonito pehelyből készül) és az ichiban dashi (tengeri moszatból és szárított bonitoból készül). A dashi ma már instant változatban is kapható.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A házilag készített dashi 3 napig eláll a hűtőben.

100g Dashi

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm dashi?

Top ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Nátrium

320 mg

szénhidrát

vitaminok

12 találat

Címlapról ajánljuk

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

További cikkek