Borjúmáj
Leírás
A borjú a fiatal szarvasmarha a szoptatás megszűnéséig (az igazi borjúhús a körülbelül 3 hónapos korban levágott állat húsa). A borjú mája, ahogy a húsa is, halványabb színű, mint a marháé. Kevésbé gyakori alapanyag, mint a sertés-vagy marhamáj, így beszerzése sem olyan egyszerű. Előkészítéskor mindig húzzuk le róla a hártyát! A máj az egyik legértékesebb belsőség, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Fogyasztása azonban csak hetente egyszer javasolt, magas koleszterintartalma miatt.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Borjúmáj
fehérjetartalom
19.93 g
zsírtartalom
334003.357 g
szénhidráttartalom
2.91 g
víztartalom
70.89 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
379 mg
Nátrium
77 mg
Magnézium
20 mg
Cink
12.02 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.957 g
Kolin
310 mg
A vitamin
11707 µg
Retinol
11705 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
19.93 g
Zsír
telített zsírsav
1.56 g
egyszeresen telített zsírsav
0.968 g
többszörösen telített zsírsav
0.829 g
koleszterin
334 g
ásványi anyagok
Kalcium
5 mg
Vas
6.4 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
379 mg
Nátrium
77 mg
Cink
12.02 mg
Réz
11.865 mg
Mangán
0.255 mg
Szelén
22.7 µg
szénhidrát
víz
70.89 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.173 mg
Riboflavin - B2 vitamin
2.44 mg
Niacin - B3 vitamin
10.55 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
6.065 mg
Folát
125 µg
Kolin
310 mg
Retinol
11705 µg
Alfa-karotin
13 µg
Béta-karotin
11 µg
Béta-kriptoxantin
11 µg
E vitamin
0.37 mg
K vitamin
0.9 µg
B12 vitamin
59.85 µg
A vitamin
11707 µg
C vitamin
0.7 mg
B6 vitamin
0.957 g