A trükk, amivel kioldozhatod a nejlonzacskó gordiuszi csomóját

Hol máshol, ha nem az interneten találtuk meg az elmúlt évtizedek egyik gyakori konyhai problémájára a választ.

Sokan vannak, akik még nem tértek át a vászonzsákos pékáru, gyümölcs- és zöldségvásárlásra, és a könnyebb megoldást választva inkább nejlonzacskókban szerzik be az élelmiszereket. Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy túl vastag és erős csomót kötött a tasakra, amit aztán vagy hosszú percekig bogozott, vagy türelem híján inkább lyukat tépett a nejlonba, hogy kiszabadítsa hőn áhított almáját vagy zsemléjét a fogságból.

Az internet népe 2021-re megtalálta a tökéletes zacskónyitási eljárást, egészen pontosan egy hölgy, aki ismét a TikTok videómegosztón tette közzé a gordiuszi csomó feloldásának módszerét. Csak a kezeket figyeljétek!

@emilymaecupcake

#stitch with @thelifebath

original sound - Emily

A videóban a csomót a következőképpen oldják ki: erősen meghúzzák a szatyor fülét, majd a csomó körüli két oldalon elkezdik egy irányba tekerni a nejlont. Ezután már csak annyi dolguk van, hogy a csomó felé tolják a feltekeredett zacskót, ami lám, valóban egyszerűen szétjön.

Érdemes gyakorolni ezt az egészen egyszerű mozdulatsort, így a környezetkímélőnek nem mondható szatyrok legalább még sokáig felhasználhatóak lesznek, és nem kell vásárlás után rögtön kukába dobni azért, mert türelem híján inkább széttéptük őket.

Bár ez a trükk remekül alkalmazható, mi mégis azt ajánljuk, inkább kezdj el áttérni a vászontáskák, vászonszatyrok használatára, ha ugyanis nincs nejlon zacskó, csomó sem lesz! A vászonszatyrok tartósabbak, moshatóak, és akár évekig használhatod őket a gyümölcsök, zöldségek és pékáruk vásárlásánál, ráadásul a környezetet is óvod vele! Ha többet akarsz tudni arról, miért érdemes lecserélni a műanyagcsomagolásokat, nézd meg ezt a videót, és tudj meg többet Greenpeace - Vigyázz, műanyag! oldalán!


Ezek a trükkök is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!