Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

A Budapest XII. kerületében található Tanti kapott Michelin-csillagot az Európa nagyvárosainak éttermei közül válogató Michelin-kalauz idei kiadásában.

A Michelin honlapján közzétett közlemény idézi Rebecca Burrt, a kalauz szerkesztőjét, aki a Tanti "nagyszerű főztjét és egyszerű művészetét" dicséri, és aki szerint a stílusos modern étterem és konyhája "tiszta", friss ízeket kínál, valamint a hozzávalók valódi ismeretéről tesz tanúbizonyságot.

Összesen öt új budapesti étterem került be a Main Cities of Europe 2015 kalauzba, hogy melyek, azt azonban nem részletezi a közlemény. Prága 4, Varsó pedig 3 újonnan bekerült étteremmel büszkélkedhet. Mint Rebecca Burr hangsúlyozta, örömmel tölti el, hogy mennyire változatos éttermeket találtak kritikusaik ezekben a feljövőben lévő városokban a hentesüzletből átalakított éttermektől kezdve a stílusos borbárokig.

A Tanti lett az új magyar Michelin-csillagos étterem

A kalauz 20 ország 46 városának éttermei közül válogat. Új városként került be az idei kiadásba a dániai Aarhus és a svédországi Malmö, mindkettő 3-3 egycsillagos étteremmel.

A budapesti Tanti étterem enteriőrje

A március 12-től elérhető kalauz összesen 1537 szállodát és 2380 éttermet mutat be, köztük 15-nek van három, 83-nak két és 373-nak egy Michelin-csillaga. Azoknak, akik elérhető áron akarnak jót enni, 292 Bib Gourmand éttermet is ajánl a kalauz.

Kacsamáj, véres hurka, zöldalma. Muszáj kipróbálni!

Olvastad már?

Szakénagykövetek Magyarországon

(via MTI)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...