Tudtad? Rigó Jancsi nem csak süti!

Kedvenc csokis sütink a XIX. század egyik fenegyerekéről kapta a nevét. A híres prímás olyan népszerű volt a nők körében, hogy még egy belga herceg milliomos feleségét is elszerette!

Párizs, a szerelem városa...

Ahol bármi megtörténhet. Még az is, hogy egy Pákozdon született, nagyon tehetséges magyar cigányprímás, Rigó Jancsi és Clara Ward, egy amerikai milliomos lánya - aki nem mellesleg akkoriban egy belga herceg felesége volt – találkozzanak, és azonnal egymásba is szeressenek. A hölgy vacsorázik, az úr zenél, és bár a részleteket ma már nem ismerjük, annyi bizonyos, Clara rövidesen elhagyta férjét, Jancsi elvált a feleségétől, és együtt folytatták az útjukat. Közel 10 évet és majdnem nyolcmillió dollárt költöttek el együtt, míg végül a kikapós asszonyka egy nápolyi hajópincérrel odébbált, magára hagyva a tüzes szemű prímást.

Somlói galuska: egy legenda nyomában >>

Mesebeli finomság: madártej >>

Századfordulós marketingfogás

De ki tudta a szomorú véget a szerelem hajnalán? Az a pesti cukrász, aki a Rigó Jancsi sütemény szülőapja volt, csak azt látta, hogy cukrászdájának egyik boxában ott ül az évtized botrányának két hőse, a prímás pedig a vadonatúj, triplacsokis kreálmánnyal eteti újdonsült asszonykáját. Kapta megát, és elnevezte a sütit Rigó Jancsinak, ezzel a lépéssel pedig halhatatlanná tette az isteni süteményt. Na, nem mintha a csokis, habos kockát mindenféle trükkökkel kéne tolni, de jó bornak is kell a cégér. Ha legközelebb Rigó Jancsit süttök, próbáljátok ki – a történet hátterével sokkal jobban fog ízleni!

Még több Rigó Jancsi-recept itt >>

A rovat további cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek