Közel egy évtizede robbant be a gasztronómiai köztudatba a muffin, és népszerűsége azóta is töretlen. Hívhatjuk cupcake-nek vagy tündértortának, egy a közös mindegyikben: nagyon egyszerű elkészíteni. Ma már kevés háztartás van, ahol a konyhaszekrényben ne lapulna legalább egy muffin sütőforma, de őszintén, milyen gyakran vesszük elő?
Én bizony nem sokszor. Mindig csak pakolgatom jobbról-balra, amikor kutatok valami után, és sokszor úgy érzem, hogy csak a helyet foglalja. Nagy hiba! Mármint nem az, hogy nem sütök minden héten muffint, hanem hogy nem használom ki a forma adta lehetőségeket. Bizony, rengeteg másra is használhatjuk a papírformába öntött kevert tésztás finomságon túl.
Legnagyobb erénye, hogy praktikusan és okosan porciózhatunk benne. Készülhet benne reggelire tükörtojás baconnel, sós minipite vagy fordított gyümölcsös tortácska is. Sőt, akár kakaós csiga is, ami még szuper dekoratív is lesz.
Én nem is akármilyen csigát sütöttem benne, plusz egy csalafintaságot is belecsempésztem, de hogy pontosan mit, az a fenti videóból kiderül!