A nyírfacukorral (xilit) szemben az eritrit (erithritol) gyakorlatilag energia- és szénhidrátmentes édesítőszernek tekinthető, hiszen 10 dkg eritrit mindössze 20 kcal és 1 g szénhidrátot tartalmaz. Édesítőereje kisebb, mint a cukoré, de saját szubjektív tapasztalatom szerint a standard süteményeink alapból kevésbé édesen is nagyon finomak. Mivel nem vált ki inzulinhatást, glikémiás indexe 0-nak tekinthető, és a nyírfacukorral szemben jellemzően nem okoz hasmenést.
Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db eritrittel készíthető süteményreceptet, amelyek ráadásul adagonként kevesebb, mint 200 kalória- és kevesebb, mint 20 g szénhidráttartalmúak.
(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)