Top 7 süti eritrittel 200 kcal alatt

Sütiötletek cukor nélkül, eritrittel, adagonként 200 kalória és 20 g szénhidrát alatt. Kell ennél több?

A nyírfacukorral (xilit) szemben az eritrit (erithritol) gyakorlatilag energia- és szénhidrátmentes édesítőszernek tekinthető, hiszen 10 dkg eritrit mindössze 20 kcal és 1 g szénhidrátot tartalmaz. Édesítőereje kisebb, mint a cukoré, de saját szubjektív tapasztalatom szerint a standard süteményeink alapból kevésbé édesen is nagyon finomak. Mivel nem vált ki inzulinhatást, glikémiás indexe 0-nak tekinthető, és a nyírfacukorral szemben jellemzően nem okoz hasmenést.

Receptjeink közül kiválogattam nektek most 7 db eritrittel készíthető süteményreceptet, amelyek ráadásul adagonként kevesebb, mint 200 kalória- és kevesebb, mint 20 g szénhidráttartalmúak.

(Az egyes ételek energiatartalmát a receptnél a „kalória” fülre, tápanyagtartalmát részletesen a „tápanyag” fülre kattintva ismerhetitek meg.)

Olvastad már?

9 cukormentes krém 200 kcal alatt

  1. 1.

    Szénhidrátszegény muffin

  2. 2.

    Egyszerű reform kókuszos-meggyes tejes pite

  3. 3.

    Pikáns szezámos-körtés muffin egészségesen

  4. 4.

    Light gyümölcsös túrós

  5. 5.

    Muffin karácsony reggelre

  6. 6.

    Kakaós-mandulás cukormentes zabpehelysütemény

  7. 7.

    Túrós-áfonyás diétás zabpelyhes sütemény

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...