Top 7 könnyű főzelék 400 kalória alatt

A főzelékek a fogyókúrás étrendben tuti befutók. Tervezd be az alábbi 7 lisztmentes főzelékrecept valamelyikét a jövő heti menübe, de választhatsz akár többet is!

A főzelékek hagyományosan részei a magyar konyhának. Készülhetnek sűrítéssel (pl. rántás, habarás, hintés) vagy sűrítés nélkül. Jól beilleszthetők a testsúlycsökkentő étrendbe is, hiszen a bennük található zöldségek magas élelmi rosttartalma elhúzódó jóllakottságérzetet biztosít, gazdagok ásványi anyagokban. Az év bármely szakában elérhetőek, gyorsan, könnyen elkészíthetőek friss, szezonális vagy mélyfagyasztott alapanyagokból.

A NoSalty kínálatából kiválasztottam most nektek 7 db, lisztes sűrítés nélkül készíthető főzelékreceptet, adagonként kevesebb, mint 400 kalória energiatartalommal. Feltétként adjatok melléjük kevés olajon megsütött csirkemell-szeletet vagy fűszeres pulykamellcsíkokat, 1-2 db tükör- vagy főtt tojást. A fogyasztást megelőző este is elkészíthetően, jól zárható dobozban munkahelyi ebédként is szállíthatóak. Próbáljátok ki valamelyiket a jövőhéten!

Olvastad már?

Top 2014-es fogyókúrás cikkeink

  1. 1.

    Szezámmagos karalábéfőzelék

  2. 2.

    Mungóbab főzelék

  3. 3.

    Pármai tejszínes paraj

  4. 4.

    Cukkinifőzelék lisztmentesen

  5. 5.

    Kelbimbófőzelék kefirrel

  6. 6.

    Krumplifőzelék liszt nélkül

  7. 7.

    Zöld lencsefőzelék

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...