Top 15 nélkülözhetetlen hagymapraktika

A hagyma a magyar konyha egyik legfontosabb alapanyaga, szinte minden nap használjuk. Lássuk, milyen titkokat rejt, olvasd el leghasznosabb praktikáinkat!

A hagyma többek között a pörköltalap, a darált húsos szószok, a zöldséges piték, a rántottafélék, a mártások és a pácok elengedhetetlen kelléke. Mindennapos főzéseink során számtalanszor nyúlunk a hagymáskosár felé, hogy kiemeljünk egy-két fejet belőle az aktuális ebéd vagy vacsora elkészítéséhez. Pucolni, szeletelni, aprítani nem a legfelemelőbb élmény, ezért sokan gumikesztyűt húznak, mielőtt nekifognának a feladatnak. Mások vizet tartogatnak a szájukban, állítólag így kevésbé csípi a szemüket a hagyma kipárolgó illóolaj-tartalma. A legvadabbak búvárszemüvegben szecskáznak. Aki pedig előre tervez és dolgozik, egy nagy adagot kiporciózva konyhakészen mélyhűtőbe tesz. Legközelebb csak előkap egy hűvös csomagot, és nincs mindennapos sírás-rívás!

Olvastad már?

11 dolog, amit nem csináltál még citrommal

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...