Top 11 ünnepi narancsos saláta

Sültjeink mellé tálaljunk narancsos salátákat, hiszen intenzív ízükkel különlegessé teszik ünnepi ebédünket!

Több mint 20 éve már annak, hogy egy ismerős lány vacsorára narancsos salátát készített, a mai napig emlékszem a füstölt sprotni karakteres ízének és a narancs frissességének találkozására. Hasonlóan erős élmény volt, amikor a dietetikusi képzés során a tankonyhán narancsos kínaikel-salátát készítettünk - újra az intenzív narancs íz kapcsolódott a roppanós kínai kel semleges és a póréhagyma sajátos ízéhez egy rendkívül egyszerű saláta formájában.

Szóval én narancsossaláta-rajongó vagyok. Sokkal gyakrabban kellene ennem, mint ahányszor sor kerül rá, de egy biztos, az ünnepi menüben szerepelni fog. Mutatok most nektek 11 narancsossaláta-receptet, ha ti is megkívántátok, próbáljátok ki őket!

Olvastad már?

Top 7 cukormentes ünnepi bonbon

  1. 1.

    Téli saláta narancsos-balzsamecetes öntettel

  2. 2.

    Narancsos radicchio-édeskömény saláta

  3. 3.

    Narancsos-lazacos ruccolasaláta

  4. 4.

    Narancsos vöröskáposzta-saláta

  5. 5.

    Csirkés gyors sali

  6. 6.

    Édeskömény saláta 2. (narancsos)

  7. 7.

    Narancsos madársaláta

  8. 8.

    Narancsos cikóriasálata

  9. 9.

    Szicíliai narancssaláta

  10. 10.

    Narancsos-céklás csirkemellsaláta

  11. 11.

    Narancsos mozzarella-saláta

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...