Sose süss gnocchit olajban - kivéve, ha röhögni akarsz!

Az olajtól való félelmünk nem alaptalan – bármit beledobni a forró, sűrű folyadékba valahol mindig rizikós. Nincs ez másképp a bolti gnocchival sem. Viszont baromi vicces.

A forró olajban sütés kb. az utolsó konyhai mozzanat mondjuk a késélezés után, aminek a kisgyerekeket a közelébe engedjük. Tegye fel a kezét, akinek nincs ide kötődő égési sérülése. Csak általában tudhatjuk előre a reakciót, de sokszor minket is meglep az étel és a forró olaj kölcsönhatása. Eklatáns példa erre például a párát engedő mirelit sültkrumpli, mely irdatlanul tud sercegni, vagy a rántott máj, ami sülés közben szintén mindent összeköpköd olajjal, így sokszor a konyhaajtóig ugrom ijedtemben. Arról meg nem is szólok, hogy tilos vizet engedni a még forró olajos serpenyőbe - mindnyájan minimum egyszer megtettük, valljuk be. Lángok, sikítás mindenütt.

Na de kérem, hogy a bolti gnocchi (aka krumpligombóc, ejtsd: nyokki) mit művel, ha egy gyenge pillanatunkban az éhenhaláshoz közel úgy döntünk, hogy ki szeretnénk sütni? Azt még a videón szereplő - elvileg - szakács úriember, Steve sem gondolta volna. SOSE próbáljatok gnocchit olajban kirántani!!! Legalábbis boltit ne, ahogy ő mondja. A röhögés intenzitása viszont abszolút fertőző, én könnyeztem.

(via huffingtonpost)

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...