Rizs vs cukkini - köretpárbaj!

Gyakran hisszük azt, hogy a fogyókúra bonyolult dolog. Íme egy egyszerű "trükk" ételünk energia- és szénhidrát-tartalmának csökkentésére.

Jellemzően nem vagyunk tisztában azzal, hogy egy-egy apró ételkészítési- , alapanyag-felhasználási trükkel milyen egyszerűen megoldható egy étel energiatartalmának csökkentése*.

Cseréljük le hagyományos köreteinket (pl. 100 g rizs) felerészben friss, szezonális zöldségekre (pl. 150 g cukkini + 50 g rizs) a változatosság és az egészség jegyében!(Az ábrán feltüntetett kalóriaértékek a köretek kalóriaértékei.)

Ez a praktika nem igényel sem extra alapanyagot, sem különleges ételkészítési módot - csak rajtunk múlik, hogy mivel színesítjük tányérunkat!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...