Őszindító egészségturmixok

Pár napja hivatalosan is itt az ősz, és bár lehetnek még meleg napok, ideje felkészítenünk szervezetünket a hűvösebb időre és a vírusokra. Éljenek az egészségmegőrző turmixok!

Ébredés után

A legjobb ébresztő egy álmos, szürke reggelen egy egészséges, színes, őszi turmix. Az ősz színeiben pompázó gyümölcsök és zöldségek nemcsak nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaznak, hanem élénk színeikkel jókedvre derítenek, és energiával töltenek fel. Reggeli helyett készítsünk egy sűrű egészségturmixot sütőtökből, sárgarépából, almából vagy birsből, és fogyaszzuk azt szendvics vagy rántotta helyett. Ha úgy érezzük, ez kevés a nap indításához, tehetünk bele egy marék zabpelyhet – így biztosan nem maradunk éhesek!

Őszi vitaminbomák >>

Leves helyett

Levesevő nép vagyunk – nem is baj, egy lassan elfogyasztott, sűrű leves kellemesen telít, fel is melegít a borongósabb napokon. De nemcsak nyáron tudjuk kiváltani a megszokott levesünket egy frissen turmixolt, jéghideg gazpachóval! Ilyenkor is ihatunk egy nagy pohár tápláló turmixot. Céklából például, hiszen a céklának nyersen ráksejt-szaporodást gátló hatása van, vérképző és csökkenti a koleszterinszintet is.

Filléres szépségpraktikák a konyhából >>

Édes esték

Ha a napi rutinunkba ódzkodva építjük be a turmixot, este is ihatunk egy tejes finomságot! A friss tejen és egészséges gyümölcsön kívül tehetünk bele mézet, ami 11-féle vitamint tartalmaz, erősíti az immunrendszert, valamint olyan fűszereket, amelyek nyugtató hatásukkal könnyítik az esti kikapcsolódást és az elalvást. Egy finom, gyümölcsös turmixhoz pedig remekül megy a nyugtató levendula vagy citromfű.

Fokhagyma: vámpírok réme, az egészségőr >>

A rovat korábbi cikkei itt >>

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...