Sajtos-bundás szelet tejfölös salátával
A bundás kenyér amolyan maradékmentő vagy éppen gyors éhségcsillapítónak minősül általában: nincs mit ragozni ezen, én akkor dobom be, ha minden kreativitásnak híján vagyok, alig akad otthon valami, viszont hétvége lévén, jól esne valami mást reggelizni, mint egy gyors szendvicset.
Hagyományosan felvert tojásba forgatott szikkadt kenyérszeletekről beszélünk – ez utóbbi azért elég fontos kritérium, tekintve, hogy a kissé állott kenyér sokkal jobban magába szívja a tojást, amiben megforgatjuk. Valójában ízlés kérdése, hogy ki milyen pékárut halmoz fel a hét során, amivel aztán persze hétvégén már nem tud mit kezdeni. Én bagettpárti vagyok, gyakran tartok otthon, aztán szombaton reggel eszmélek rá, hogy mennyi megmaradt belőle, bundázni viszont így tökéletesen alkalmas.
bundás kenyér
Egyszer egy Nigella részben láttam meg az édes bundás kenyeret, és rögtön ki is próbáltam. Azóta már variálgattam sokat, de ez az epres verzió eddig a legjobb. Tudom, idegen kicsit ...
bundás kenyér
Nagyon finom és tápláló reggeli.
bundás kenyér
Én nem tagadom, de szerintem én vagyok a világ leglustább szakácsa reggelente. Nekem eleve kell legalább 1 óra, mire magamhoz térek, és félkómásan semmi erőm, kedvem nekiállni valami ...
bundás kenyér
A fiam nagyon szereti a bundás kenyeret, ezt a változatosság kedvéért találtam ki. Sajt helyett juhtúrót is tehetünk bele. Minél laposabbra készítjük a fasírtokat, annál finomabb, ...
bundás kenyér
Egy kis színesítés a megszokott bundás kenyérre. Szeretjük, ahogy a sajt elolvad és folyik, mikor beleharapunk.
bundás kenyér
A barátom találta ki ezt a receptet, és nagyon megfogott minket. Nagyon finom.
bundás kenyér
Minden elvemmel ellenkezik ez a recept: nem szeretem az olajban sült ételeket, a lakást átlengő olajszagot és a túlzott cukrozást sem. Most jön a DE... de ez egy isteni finom, édes ...
bundás kenyér
Kicsit untuk már a sima bundás kenyeret, és különlegesebb ízekre vágytunk.
Ráadásul, mivel macerásabb kisütni a kis karikákat, mint egy nagyobb kenyérszeletet, nem fenyeget a túlevés veszélye. Olaj helyett igyekszem kevés vajon lepirítani a szeletkéket, sokkal finomabb, tényleg! Tudom, drágább is, de feltehetően egyikünk sem reggelizik nap mint nap bundás kenyeret – néha-néha talán megengedhető. Egyesek tejjel hígítják a tojást, illetve sokan zöldségeket, szalonnakockákat is kevernek bele, kár lenne tagadni, hogy isteni így, de én sokkal jobban szeretem a paradicsomot, snidlinget utólag, nyersen tálalni mellé.
bundás kenyér
Tatabányán élő kedves rokonomtól kaptam ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet. Nem nagyon volt időm főzni, gondoltam egy gyors leves után kipróbálom a bundás kenyérnek ezt a ...
bundás kenyér
Angel receptje adta az alapötletet, miszerint tepsiben, olaj nélkül süti a bundáskenyeret. Ezúton is köszönet érte. :)
Régebben, mikor még nem kellett diétáznom, csináltam sajttal ...
bundás kenyér
Bundás zsemlét általában spenóthoz szoktam készíteni. Ezúttal is így történt, de a spenótot pont úgy készítem, mint ahogy Petra, így azt most nem teszem közzé.
A francia pirítós hasonló metóduson alapul, a tojást is mindenképp ajánlott tejjel hígítani, sokkal jobb összhangba kerül így az édes ízekkel: vaníliás cukor, fahéj, barna cukor, kakaó, szinte bármi kerülhet bele, amit szeretünk: ha már édes-tojásos, vajon sült szendvics, akkor én a fahéjasra szavazok, némi házi lekvárral nyakon öntve, egy jó szilva vagy sárgabarack bármikor jöhet rá!
bundás kenyér
Szombat lévén a családom még aludt, amikor elkezdtem sütni a kenyereket. Persze az illatra kijöttek, és azt kérdezték, hogy palacsintát sütök-e. Azt is szeretik, de ennek még jobban ...
A Reggeli és vacsora korábbi cikkeit itt olvashatod >>