Mit ér a burger, ha vega?

Ha éhes vagy, vegetáriánus, és szereted a puha buciba bújtatott friss zöldségeket, szószokat és más finomságokat, akkor minden pénzt... Íme, a leges-leges-legjobb vegaburgerek!

Az étel apró örömei

Ha Kópháza felé tervezed elhagyni az országot, nem sokkal az osztrák határ előtt található Újkér, és a falun belül a főút melletti büfé. Amikor kopogó szemekkel autózol, egy luxus étteremnél is csábítóbb a hely. Leparkolsz, sorban állsz, majd félve megkérdezed, hogy van-e valami vegetáriánusnak való étek, majd láss csodát, van! És a csoda csak fokozódik, amikor a tányéron meglátod a hatalmas, édeskés buciba halmozott uborka-, paradicsom-, sajt- és hagymaszeleteket, rengeteg salátalevelet, mustárral, ketchuppal meglocsolva. Azóta ez számomra a vegaburgerek etalonja.

Így lesz vega a burger!

A gyorséttermek térnyerésének „hála" ritkán ehetünk igazi, békebeli, retro hamburgert. Maximum, ha magunk készítjük. A hipermarketekben és a pékségekben beszerezheted a kedvedre való zsemlét, bucit vagy bármilyen – sajtos, szezámmagos, sokmagos – péksüteményt, amiben el tudod képzelni a zöldségkavalkádot és a többi bele valót. Utána irány a zöldséges, ahol hagymát, salátát, paradicsomot, uborkát vehetsz a vegaburgeredbe, de a retrohangulat kedvéért csalamádéval vagy csemegeuborkával is felszerelkezhetsz. Kardinális kérdés következik, mivel pótold a húspogácsát? Ahogy fasírtot, úgy „pogácsát" is csinálhatsz szójából, gombából vagy zöldségekből, de egy szelet rántott sajt is megállja a helyét benne. És persze a szószok ízlés szerint – mustár, majonéz, ketchup –, de meg is bolondíthatod a vegaburgert mézes-mustáros öntettel, sajtmártással vagy fűszeres pestóval is.

Gombás-túrós vega fasírt

Történelmi pillanat! Az első felkerült receptem az első fényképezőgépem közreműködésével... :) Az étel története csupán annyi, hogy éhes voltam, kinyitottam a hűtőt, és a ...

Cukkini fasírt 5. - vegán

Nem vagyok vegetáriánus, de nagyon ritkán eszem húst. Egyszerűen azért, mert nem kívánom, nem igazán szeretem. Ennek ellenére vannak olyan ételek, amelyeket szívesen megennék, azonban ...

Gombafasírt PiriButyok konyhájából

Mikor az ember hazatér egy kis reggeli gombaszedésből nincs jobb dolog, mint mikor a frissen szedett gombából egy jó kis sült étel készül. De az ízvilágon az sem csökkent semmit, hogy ha ...

Sütőben sült rántott sajt

Húst rántottam már így Gabi barátnőm tanácsára, és most kipróbáltam ezt sajttal is. Ez is olyan ízletes lett. Áfonyaszósszal pedig minden ínyenc ízlését kielégíti.

Almával töltött camembert

A camembert-t minden formájában szeretem. Ez a recept (illetve az ötlete) egy Horváth Ilona-könyvecskéből jött, csak mikor odáig jutottam, hogy elkészítsem, épp nem volt kéznél a ...

Vagány vegavagdaltak >>

A NoSalty vegetáriánus receptjeiért kattints ide! >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...