Mintaétrend: 7 hideg vacsora 300 kalóriából

A megfelelően összeállított testsúlycsökkentő étrend nem egyszerű feladat. A vacsorára beilleszthető kombinációkhoz adok most nektek néhány ötletet 300 kalória alatt.

A kiegyensúlyozott testsúlycsökkentésnek alapja a megfelelő kalória- és tápanyagbevitel, fogyókúra idején sem szükséges lemondani sem a zsírokról, sem a szénhidrátokról, sem a fehérjékről.

Receptjeinket felhasználva összeállítottam nektek 7 hideg vacsora ötletet, amelyek:

  1. az 1400 kcal napi energiabeviteli étrendhez kapcsolhatóak
  2. ~300 kcal energiatartalmúak
  3. ~40 g szénhidráttartalmúak
  4. napi ötszöri étkezés esetén „érvényesek".

Próbáljátok ki őket!

Vacsora 1. (277 kcal, 9 g fehérje, 10 g zsír, 37 g szénhidrát):

Zöldséges krémsajt recept

Vacsora 2. (291 kcal, 13 g fehérje, 10 g zsír, 38 g szénhidrát):

Diós céklasaláta recept

Vacsora 3. (266 kcal, 8 g fehérje, 7 g zsír, 42 g szénhidrát):

Joghurtos padlizsánkrém recept

Vacsora 4. (256 kcal, 15 g fehérje, 5 g zsír, 38 g szénhidrát):

Török joghurtos uborka mentával recept

Vacsora 5. (283 kcal, 12 g fehérje, 9 g zsír, 40 g szénhidrát):

Zsemle házilag kenyérsütőgép nélkül recept

Vacsora 6. (291 kcal, 12 g fehérje, 10 g zsír, 42 g szénhidrát):

40 perces hamburgerzsemle recept

Vacsora 7. (301 kcal, 22 g fehérje, 5 g zsír, 41 g szénhidrát):

Vacsoráitokat kísérjétek hozzáadott cukor nélkül készített gyümölcs- vagy gyógyteával, vízzel.

További étrend-összeállításunk:

Mintaétrend: 1400 kcal/160 g szénhidrát

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...