Lezárult a Egészségfalók főzőverseny. Lássuk, ki lett a nyertes!

A KidsOasis, a családbarát szálláshelyek védjegyének minősítője receptversenyt hirdetett kisgyermekes családok körében. A héten lezajlott a döntő, bemutatjuk a nyertest.

Lezárult a KidsOasis, a családbarát szálláshelyek védjegy minősítője által, kisgyermekes családoknak meghirdetett Egészségfaló elnevezésű főzőversenye, december 4-én, hétfőn lezajlott a döntő, ahol a Mautner Zsófi gasztroblogger által vezetett zsűrinek nem volt könnyű dolga, de végül kiválasztották, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók kupát és a fődíjat.

Szeptember 11-én kezdetét vette a KidsOasis Egészségfalók pályázata, amelynek célja volt, hogy az egészséges étkezést és főzést népszerűsítse a családok, belföldi szálláshelyek és turisztikai szakemberek körében. A pályázatra olyan kisgyermekes szülők jelentkeztek, akik számára fontos, hogy családjuk számára finom és egészséges alapanyagokból készülő, változatos ételeket készítsenek, illetve fogyasszanak, akár egy hosszú hétvégi wellness pihenés alatt is. A játékra nevezni egy egészséges főétel receptjével lehetett: a szükséges hozzávalók kiválasztásánál figyelembe véve a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) OKOSTÁNYÉR® táplálkozási ajánlás elveit, és nem megfeledkezve a kreatív, gyermekbarát tálalási módról sem.

A nyertes főétel: töltött édesburgonya

A pályázat két fordulóból állt: első körben szavazatokat kellett gyűjteni a feltöltött receptekhez, majd második körben a szakmai zsűri a legtöbb 15 szavazatot elért játékosból kiválasztotta azt az ötöt, akik megküzdhettek a fődíjért. A zsűri tagjai mind elkötelezettek az egészséges táplálkozás és a finom ízek iránt: Mautner Zsófi gasztroblogger, Kubányi Jolán az MDOSZ elnöke, és Gyetvainé Zováth Anikó, aki KidsOasis megalapítója és 4 gyermek édesanyja.

A döntőbe jutott édeasanyák

A döntőbe került versenyzők családjukkal együtt érkeztek, és a gyerekekkel, családtagokkal együtt izgatottan vágtak bele a főzésbe. Az első feladat során azt az ételt kellett prezentálni a zsűri felé, amivel a játékra neveztek. Pillanatok alatt isteni illatokkal telt meg a Kitchen Factory konyhája: sült az édesburgonya, készült a grillzöldséges bulgursaláta, a gyerekek pedig lelkesen vágták ki a tálaláshoz almából a napocskát, formázták a puliszka-csibét.

A nyertes desszert: dióhabos sült alma

A második feladat során már nagyobb volt az izgalom a versenyzők körében, hiszen 50 perc alatt kellett elkészíteni egy adventi jellegű édességet, előre meghatározott alapanyagokból. Mind az 5 desszert merőben más, és isteni finom volt, így a zsűrinek hosszas tanácskozásra volt szüksége a kóstolás után, hogy eldöntsék, ki nyerje el a KidsOasis Egészségfalók trófeát. A pontozásnál Mautner Zsófi az élvezeti értéket, Kubányi Jolán az egészséget, míg Gyetvainé Zováth Anikó azt vette figyelembe, hogy az ételreceptek a szálláshelyek számára is hasznosíthatóak legyenek. A végeredmény végül a következő lett:

  1. helyezett: Tóth Judit: főétel: töltött édesburgonya, desszert: dióhabos sült alma.
  2. helyezett: Tóth Csilla: főétel: puliszkapipi csiberagu fészekben, fürjtojással, desszert: sivatagi rózsa.
  3. helyezett: Varga Zsu, főétel: erdei gombás, paradicsomos madárfészek, desszert: rénszarvas torta.
3. helyezett, desszert kategória: rénszarvas torta

(A recepteket megtaláljátok a KidsOasis weboldalán.)

A családias hangulatú főzőverseny alatt szinte végig hullott a hó, így a díjakon kívül egy kellemes, vidám délutánnal is gazdagodott minden résztvevő.

A KidsOasis Egészségfalók versenyének döntősei családjukkal

Ezek a cikkek is érdekelhetnek!:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Növényi vaj

Egy tejfehérje érzékeny vagy vegán sokszor álmodozik a vajról. Akár pirítóson, akár főzéshez vagy sütéshez elengedhetetlen. Ha most mással próbálkoznál, mint a bolti margarin, akkor ...

Hortobágyi kolbászos palacsinta

A hortobágyi húsos palacsinta egy magyar ételspecialitás, amit pörkölttel szoktak tölteni, na most én kolbászos töltelékkel készítettem, ami igen ízletes lett, az egyébként is finom ...

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!