Variáljuk kedvünkre: kezdjük a legkiadósabb gulyással – bab és csipetke is kerülhet bele. Folytassuk húslevessel. Marhalábszárral és velős csonttal az igazi, de csirkefarhátból és aprólékból is csodálatos. Ha sertéshús, akkor pedig az orjaleves a legjobb! Tegyünk bele minél több zöldséget, másnap ezekből fantasztikus krémleves lehet, már csak egy kevés zsemlekockát kell pirítanunk hozzá. Kalandozzunk olasz vizekre egy minestrone erejéig, majd jöhetnek az ázsiai kókusztejes, citromfüves változatok. Aztán térjünk vissza a magyar konyhába, hiszen a daragaluska és a májgombóc a legfinomabb levesbetétek!
Legjobb leveskészítési praktikáink
Egy jó meleg leves ilyenkor aranyat ér! Amíg nem csenget a tavasz az ajtónkon, főzzünk többször a héten. Hogy milyet és hogyan? Segítünk!