Így néz ki 200 kalória zöldség

Jellemzően alacsony energiatartalmúak, így tökéletes alapanyagok lehetnek fogyókúrázóknak. Nézzük meg, hogy néz ki a tányéron 200 kalóriányi zöldség!

Senki előtt nem titok, hogy a zöldségek fogyasztása kedvező élettani hatású szervezetünk számára. Fő tápanyaguk jellemzően az egészségünkre pozitív hatást gyakorló összetett szénhidrátok, emellett alacsony fehérje- és zsírtartalmúak, természetes vitamin és ásványianyag-források. Magas élelmirost-tartalmuk segíti emésztőrendszerünk működését, táplálja a bélrendszerünkben élő baktériumokat, lassítja a tápanyagok (köztük a szénhidrátok és a zsírok) felszívódását.

Kitűnő, rendkívül változatosan elkészített, a fogyókúrás étrendekbe is illeszthető leveseket, köreteket, főzelékeket, egytálételeket, salátákat, vagy akár italokat is készíthetünk belőlük.

Mivel magas víztartalmú alapanyagok, így relatív, 100 g-ra vetített energiatartalmuk alacsony.

Az energia- és tápanyagszámításnál szerintem az egyik legnehezebb feladat, hogy az adott, elénk került alapanyag vajon mekkora súlyú. Nem vihetünk magunkkal mindenfelé mérleget, mi most egy tányér segítségével segítünk nektek megismerni nyolc kiválasztott zöldség 200 kalóriányi mennyiségét*.

(A tányér 20 cm átmérőjű. A feltüntetett mennyiségek a tisztított alapanyagokra vonatkoznak.)

1. Padlizsán

2. Édes káposzta

3. Karalábé

4. Sárgarépa

5. Cékla

6. Csicsóka

7. Burgonya

8. Édesburgonya

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...